Ajankohtaista

Rauman telakalla on todettu 7 uutta koronatartuntaa

Rauman kaupunki on tiedottanut viikonloppuna ja aiemmin tällä viikolla telakan alueella todetuista koronatartunnoista. Keskiviikkona 17.2. aamupäivään mennessä uusia positiivisia tuloksia on ilmennyt 7, joten telakalta on löydetty tähän mennessä yhteensä 54 tartuntaa.

Telakan alueella työskentelevien henkilöiden kattavaa testausta jatketaan edelleen. Näytteenoton jälkeen henkilöt poistuvat työpaikalta koteihinsa, ja heidät asetetaan omaehtoiseen karanteeniin, kunnes vastaus saadaan. Sairastuneet tullaan asettamaan eristykseen.

Tartunnanjäljityksessä altistuneeksi tunnistettavat asetetaan viranomaisen määräämään 14 vuorokauden karanteeniin riippumatta testituloksesta.

Osasta näytteistä testataan myös koronan muuntovirus. Mikäli muuntovirusta löytyy, ovat torjuntatoimenpiteet samat kuin tavallisissa koronavirustartunnoissa.

Rauman terveyspalvelut tekee tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin ja Rauman telakan toimijoiden kanssa, jotta tartuntatautiketju saadaan katkaistua. Telakan edustaja antaa tänään 17.2. klo 12.30 Ylen alueuutisissa haastattelun telakalla tehtävistä toimenpiteistä koronataudin leviämisen estämiseksi.

Rauman terveyspalveluista tähdennetään, että mikäli karanteeniin määrätty sairastuu, hänen on mentävä testiin. Testauksen avulla ei kuitenkaan voida lyhentää karanteeniaikaa.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.