Ajankohtaista

Rauman telakalla todettu 237 koronatartuntaa – kaikki alueella työskennelleet testattu

Rauman kaupunki on tiedottanut edellisviikonlopusta lähtien Rauman telakan alueella todetuista koronatartunnoista. Kaikki telakan alueella työskentelevät on testattu. Viimeiset koronavirusnäytteet otettiin perjantaina 19.2. Korontartuntojen määrä on tarkentunut lukuun 237 noin 1 000 testatun henkilön joukosta. Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen. Sairastuneita ei ole tällä hetkellä sairaalahoidossa.

Satoja Rauman telakalla työskenteleviä henkilöitä, jotka ovat altistuneet on asetettu karanteeniin. Karanteenit lasketaan alkaneeksi viimeisestä mahdollisesta altistumispäivästä lähtien tai näytteenottopäivästä. Jokaiselta karanteeniin asetetulta otetaan koronavirusnäyte uudelleen ennen karanteenin päättymistä ja mahdollista työhön paluuta.

Karanteeni- ja eristysmääräyksen rikkominen on rikoslaissa säädetty rangaistavaksi. Karanteeneja valvova tartuntatautiviranomainen voi tehdä poliisille virka-apupyynnön, jos on syytä epäillä, että karanteenimääräyksiä rikotaan.

Osa näytteistä on lähetetty analysoitavaksi muuntovirusten varalta. Muutamista näytteistä on saatu vastaukset, niissä ei todettu muuntovirusta olevan.

Rauman terveyspalvelut on tehnyt tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin ja Rauman telakan toimijoiden kanssa. Lisäksi maanantaina 22.2. Aluehallintoviraston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen edustajat osallistuivat yhteistyöpalaveriin.

Telakan alueen tilannetta arvioidaan seuraavaksi tiistaina 23.2.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.