Ajankohtaista

Rauman telakan alueen työntekijöiden jatkotestauksista 16 uutta tartuntaa

Rauman telakka

Rauman kaupunki on tiedottanut 12.2. alkaen telakan alueella todetuista koronatartunnoista. Tiistaina 2.3. otettiin suunnitellusti näytteet 235 henkilöltä, jotka olivat vapautumassa karanteenista. Testatuilta löytyi keskiviikkona 3.3. iltapäivään mennessä 16 uutta tartuntaa. Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on nyt ilmennyt 340 noin 1000 työntekijän joukosta.

Viranomaisten määräämät koronatestaukset telakan alueella työskennelleiden osalta jatkuvat yhteistyössä telakan kanssa torstaina. Kaikki altistuneet ja karanteenissa olleet henkilöt testataan ennen karanteenin päättymistä, jotta voidaan varmistaa, että työpaikalle palataan vain terveenä.

-Telakan tartuntatautitilanteen perusteella on ollut odotettavissa lisää tartuntoja. Teemme päivittäin yhteistyötä telakan johdon ja Satakunnan sairaanhoitopiirin kanssa. Seuraava yhteistyöpalaveri, johon osallistuu lisäksi Lounais-Suomen aluehallintoviraston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen edustajat, pidetään perjantaina 5.3. iltapäivällä. Rauman kaupunki tiedottaa palaverista, toteaa toimialajohtaja Satu Helin.

-Tarkennetun turvallisuussuunnitelmamme mukaisesti verkostoyrityksemme ovat nyt jakaneet työntekijänsä tiimeihin, mikä helpottaa altistuneiden kartoittamista ja karanteeniin asettamista merkittävästi, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.