Ajankohtaista

Rauman telakan tilanne on rauhoittumassa – karanteenista vapautuvien testausta jatketaan

Rauman telakka

Rauman kaupunki on tiedottanut 12.2. alkaen telakan alueella todetuista koronatartunnoista. Suunnitellusti karanteenista vapautumassa olleet henkilöt on testattu sitä mukaa kun heidän karanteeninsa ovat olleet loppumassa. Heidän joukostaan on löytynyt keskiviikkona 10.3. iltapäivään mennessä neljä uutta tartuntaa. Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on nyt ilmennyt 357 noin 1000 työntekijän joukosta.

Karanteenissa on vielä 55 henkilöä. Kaikki altistuneet ja karanteenissa olleet henkilöt testataan ennen karanteenin päättymistä, jotta voidaan varmistaa, että työpaikalle palataan vain terveenä.

Telakan tartuntoihin välillisesti liittyen on todettu joitakin tartuntoja. Viikonloppuna uutisoitiin kuudesta henkilöstä, jotka työskentelevät Olkiluodossa ja keskiviikkona 10.3. on tiedotettu Harjavallan akkutehtaan rakennustyömaalla työskentelevästä kahdesta tapauksesta. Kaikissa näissä tapauksissa tartuntojen on todettu olevan peräisin asumisesta tai vapaa-ajalta Rauman alueella, ei työpaikalta.

Keskiviikon 10.3. Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan organisoimassa yhteistyöpalaverissa oli läsnä edustajia Rauman telakalta, Rauman sosiaali- ja terveyspalveluista, Satakunnan sairaanhoitopiiristä ja Lounais-Suomen aluehallintovirastosta sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Palaverissa todettiin, että yhteistyö kaikkien osapuolien kanssa on sujunut hyvin. Rauman kaupungin tartunnanjäljittäjät ja näytteenottajat ovat tehneet kiitettävää työtä yhteistyössä telakan edustajien kanssa. Telakan edustajien kanssa sovittiin, että keskiviikkona 16.6. pidetään seurantapalaveri. Tarvittaessa tilanteen mukaan kokoonnutaan jo ennen kesäkuuta.