Ajankohtaista

Rauman terveyspalvelut suosittelee koronarokotteen tehosteannoksen ottamista influenssarokotteen yhteydessä

Rokotus kuvituskuva.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee uutta koronarokotteen tehosteannosta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. THL suosittaa, että tehosteannos otettaisiin syksyllä yhdessä influenssarokotuksen kanssa.

Rauman terveyspalvelut suosittelee myös koronarokotteen tehosteannoksen ottamista kausi-influenssarokotuksen yhteydessä. Kausi-influenssarokotuksia ei ole vielä saatavilla Rauman terveyspalveluissa. Terveyspalvelut tiedottaa asiasta tarkemmin, kun kausi-influenssarokotusten saatavuudesta on saatu tarkempaa tietoa.

– Koronarokotteen tehosteannoksen voi saada, kun aiemmasta rokotteesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. THL kuitenkin suosittelee, ettei tehosterokotetta otettaisi heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa, ma. rokotuskoordinaattori Virpi Korteniemi sanoo.

THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa.

– Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa on sairastanut koronan, terveyspalvelujen ylihoitaja Satu-Terhi Kanerva sanoo.