Rauman tontti- ja toimitilarekisteri uudistui

Rauman kaupunkikehityksellä on ollut vuodesta 2011 alkaen käytössä internettiin sijoitettu tontti- ja toimitilarekisteri. Rekisterin sisältö muodostuu Rauman kaupungin alueella yrityksille vuokrattavista ja myytävistä toimitiloista, yritystonteista sekä asuntotonteista. Yrityspuolen tietoa palveluun  tuottavat Raumalla toimivat kiinteistönvälittäjät sekä Rauman kaupunki. Kaupungin asuntotonttitiedon ylläpidosta vastaa kiinteistö- ja mittaustoimi.

Rekisterissä olevalla ilmoituslomakkeella yksityiset vuokranantajat tai myyjät voivat jättää ilmoituksen vapaasta toimitilasta. Yksityiset tontinomistajat voivat myös ilmoittaa tontteja ja rakennuspaikkoja myytäväksi tai vuokrattavaksi. Kohteet näkyvät palvelussa myös kartalla.

Ilmoituslomakkeella ilmoitetaan kohteeseen liittyvät myyjän tai vuokraajan yhteystiedot, sijaintitiedot ym. yksilöintitiedot. Ilmoitukset julkaistaan niiden aitouden tarkistamisen jälkeen. Tiedot pysyvät internetissä kolmen kuukauden ajan kerrallaan ja poistuvat sen jälkeen automaattisesti. Palvelu on maksuton. Rauman kaupunki palvelun tarjoajana ei selvitä yksityisten ilmoittamien tonttien tai rakennuspaikkojen oikeudellista eikä teknistä rakennuskelpoisuutta.

Tontti- ja toimitilarekisteri on nyt uudistettu ulkoasultaan ja käyttäjäystävällisyyttä on parannettu muun muassa mobiilioptimoinnin avulla. Toimitilojen osalta on otettu käyttöön myös varusteluettelo.

Rauman tontti- ja toimitilarekisteri löytyy osoitteesta rauma.toimitilapalvelut.fi