Ajankohtaista

Rauman uuden paloaseman rakennushanke etenee – kustannusarvio tarkentunut

Uuden paloaseman työmaa

Rauman uuden paloaseman rakennushanke etenee. Kohteen rakennuslupahakemus jätettiin 2.2. Suunnittelutyön edetessä paloaseman kustannusarvio on tarkentunut. Hankkeen tämänhetkinen kustannusarvio on 9 650 000 euroa. Arvion on laskenut Granlund Consulting Oy.

– Maanrakennustyöt käynnistyivät paloaseman työmaalla Kodisjoentien varrella vuodenvaihteen tienoilla, ja niiden on tarkoitus jatkua huhti-toukokuuhun asti. Pää- ja sivu-urakat kilpailutetaan keväällä niin, että rakennustyöt voivat alkaa arvion mukaan kesäkuussa 2021, tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula kertoo.

Paloaseman suunnittelu etenee yhteistyössä Satakunnan Pelastuslaitoksen kanssa. Pääsuunnittelija Suunnittelukonttori Jouni Sjöblom Ky, kaupungin tilapalveluiden arkkitehti ja käyttäjien edustajat ovat kokoontuneet aktiivisesti käyttäjäpalavereiden merkeissä.

Uusi paloasema otetaan käyttöön syksyllä 2022. Asemakokonaisuus tulee koostumaan 2600 neliömetrin paloasemarakennuksesta, 290 neliöisestä ajoneuvotallista sekä 170 neliöisestä varastorakennuksesta. Nykyinen, vuonna 1972 käyttöönotettu paloasema poistuu käytöstä uuden valmistuttua ja siirtyy purettavien rakennusten listalle.