Rauman uudistettu maauimala avataan asiakkaille 8.6.

Rauman maauimala kesäkuussa 2020.

Rauman kunnostettu ja mittavasti uudistettu maauimala avataan asiakkaille maanantaina 8.6. klo 12.

Käyttöönottotarkastus pidettiin tiistaina 2.6. Sopimus maauimalapalveluiden tuottamisesta vuonna 2020 allekirjoitettiin Rauman kaupungin ja Suvitien Merijakamo Oy:n kanssa keskiviikkona 3.6.

Maauimalassa ja sen alueella on tehty kevään aikana monia kunnostustöitä. Huoltorakennuksen katto, terassi ja invaluiskat uusittiin sekä piha-aluetta laatoitettiin. Puku- ja pesutiloihin tehtiin teknisiä muutoksia. Maauimalan meren puoleiselle alueelle asennettiin viheraluenurmea. Altaalle tullaan asentamaan myös invahissi.

– Uimaveden puhdistuskäsittely liitettiin automaatiojärjestelmän ja etävalvonnan piiriin. Uimavedenkäsittelyn laitteistoa on myös hienosäädetty, koekäytetty ja käyttökoulutusta annettu, vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki sanoo.

Maauimala on Rauman kaupungin omistuksessa. Suvitien Merijakamo Oy huolehtii maauimalapalvelujen tuottamisesta ja hallinnoinnista kokeiluluonteisesti kesän 2020 ajan.

Päivälippu maauimalaan maksaa kuusi euroa ja 10-kortti 50 euroa. Maauimala on avoinna joka päivä klo 12-20, mutta aukioloajoissa huomioidaan asiakkaiden toiveet ja päiväkohtainen sää. Lakisääteiset uimavalvojat ovat paikalla päivittäin.

– Mikäli lapsi saapuu maauimalaan ilman aikuista, hänen tulee olla uimataitoinen. Uimavalvojat tarkistavat lasten uimataidon tarvittaessa. Aikuisen seurassa maauimalaan ovat tervetulleita myös uimataidottomat, maauimalan toiminnasta vastaava tuottaja Marko Savolainen Suvitien Merijakamo Oy:stä sanoo.

Huoltorakennuksen yhteydessä olevat pukuhuoneet sekä suihku- ja wc-tilat ovat kaikkien rannan käyttäjien käytössä. Rakennukseen valmistuu myös 80-paikkainen kahvila- ja ravintolatila.

– Maauimalan käyttöönottoa on odotettu pitkään, joten toivottavasti kesän säät suosivat uimareita. Hyvillä mielin ollaan valmiina ottamaan vastaan uimareita ja auringonottajia. Puitteet ovat upeat ja lipun hintakin on kohtuullinen, Savolainen kertoo.

Maauimalan alueella huolehditaan korkeasta hygieniatasosta. Koronaepidemian aikana asiakkaita ohjeistetaan noudattamaan riittäviä turvavälejä.

Rauman maauimala on valmistunut vuonna 1955. Sitä on peruskorjattu vuosien 2017-2019 ajan, jolloin se on ollut pois yleisökäytöstä.