Ajankohtaista

Rauman ystävyys- ja kumppanuuskaupunkitoiminta jatkuu tänäkin vuonna

Ystävyyskaupunki Zhuhai Kiina.

Raumalla järjestetään vuoden aikana neljä tapahtumaa ystävyyskaupunkien edustajille, samoin Rauman kaupungin edustajat vierailevat näillä näkymin neljästi ystävyyskaupungeissa. Vierailut ajoittuvat kesään ja syksyyn. Vierailuista ja tapahtumien järjestämisestä päätti kaupunginhallitus.

Boynton Beachin edustajat vierailevat mahdollisesti Raumalla kesä-heinäkuussa virallisen tapaamisen ja kaupunkikierroksen merkeissä. Heinäkuun lopulla pidetään vuosittainen tapaaminen Kaposvarin ja Kolpinon edustajien kanssa Raumalla.

Pohjoismainen Ystävyyskaupunkikokous järjestetään Raumalla 10.-12.8. Kokouksen teema painottuu elinkeinoelämän kehitykseen ja kuntien rooliin. Loppuvuodesta syys-marraskuun aikana järjestetään virallinen tapaaminen ja kaupunkikierros Zhuhain kaupungin edustajille.

Raumalaisten vierailut alkavat Kaposvaerin kaupungista

Kaposvaerin kaupunki kutsuu Rauman kaupungin edustajat perinteiseen Maalareiden kaupunki -festivaaliin toukokuussa.

Pohjoismaisten kaupunginjohtajien tapaaminen pidetään Ruotsissa Gävlessä touko-kesäkuun vaihteessa teemalla Digitalization. Tilaisuuteen kutsutaan kolme virkamiesedustajaa jokaisesta pohjoismaisesta ystävyyskunnasta, jotka ovat Rauma, Gjövik ja Nestved.

Kolpinon kaupunki kutsuu Rauman edustajat vuosittain vierailulle ja tänä vuonna vierailu ajoittuu syyskuuhun. Zuhain kaupunki kutsuu mahdollisesti kaupungin ja Rauman Kauppakamarin edustajat vieraakseen.

Raumalla toteutettavien ystävyyskaupunkitapahtumien osalta kaupunki kattaa vieraiden majoitus- ja ruokailukulut. Ystävyyskaupunkivierailujen osalta kaupunki kattaa matkakustannukset ja isäntätaho vastaa majoitus- ja ruokailukustannuksista. Kumppanuusyhteistyössä vieraat kustantavat itse matkat, majoituksen ja ylläpidon.

Pohjoismaisen yhteistyön tavoitteena on pohjoismaisen identiteetin vahvistaminen sekä kaupunkien keskinäisen vuorovaikutuksen, kulttuurivaihdon ja uusien, toisilta oppimisen toimintamallien lisääminen. Vierailujen tavoitteena on synnyttää vastavuoroisuutta ja tutustua syvällisemmin maittain eri kulttuuripiirteisiin. Kumppanuuden ja yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa erityisesti kaupunkien elinkeinoelämän toimijoiden keskinäistä yhteistyötä ja projektinomaisia hankkeita.