Ajankohtaista

Raumanmeren Juhannus tukee tapahtumakaupungin imagoa

RMJ HalooHelsinki!

Rauman kaupungin uuteen strategiaan eli Rauman Tarinan toiseen osaan on kirjattu tavoite kaupungin tapahtumakulttuurin vahvistamisesta. Kaupunkikehitysjohtaja Rikumatti Levomäen mukaan Rauman kaupunki luo hyvät kehittymismahdollisuudet jo olemassa oleville tapahtumille ja tarjoaa houkuttelevat puitteet myös uusille.

Rauman tunnettu, näkyvä ja kesän monipuolisin musiikkifestivaali on Raumanmeren Juhannus, tutummin RMJ. Festarit ovat aina omanlaisiaan tapahtumia ja osaltaan myös paikkakunnan imagon rakentajia. Raumanmeren Juhannus tuo jo nimellään Raumalle imagoarvoa ja nostattaa myös kaupungin markkina-arvoa. Festivaalin mainonta tavoittaa kiinnostuneita valtakunnallisesti. Viime kesänä Raumanmeren Juhannuksessa oli yhteensä noin 50 000 kävijää.

– Raumanmeren Juhannus järjestettiin muutaman vuoden ajan toisessa kaupungissa, mutta kyllä tällaiset isot festarit lopulta kytkeytyvät tiettyyn kaupunkiin. Usein uudet tapahtumat voivat jännittää kaupunkilaisia, mutta totutuistakaan ei haluta luopua, Levomäki pohtii.

Raumanmeren Juhannus tuo Raumalle tapahtumana rutkasti näkyvyyttä ja tunnettuutta. Rauma haluaa profiloitua uuden strategiansa myötä entistä enemmän tapahtuma- ja opiskelijakaupungiksi. Raumanmeren Juhannus osuukin kohderyhmään, sillä musiikkifestari houkuttelee nuoria, opiskelijoita ja vähän vanhempiakin tutustumaan kaupunkiin positiivisen kokemuksen ja mielikuvan kera.

– Rauma täytyy tietää ja jos täällä on käynyt, tulee tänne myös helpommin uudelleen. Nuoret muistavat Rauman ainakin Raumanmeren Juhannuksesta ja kokevat kaupunkitunnelmaa samalla. Voihan olla, että joku ihastuu Raumaan ja etsii täältä asunnon tai työpaikankin. Liikenneyhteyksiä on tarkoitus kehittää erityisesti sisämaasta, Levomäki kertoo.

Levomäen mukaan Raumanmeren Juhannuksen kaltaisia tapahtumia tarvitaan Raumalle lisää ja uudet ideat ovat tervetulleita. Tapahtumat tuovat kaupunkiin myös ostovoimaa ja palvelukysyntä on kesätapahtumien aikaan suurimmillaan.

– Yhteistyöllä ja rohkeilla ideoilla viemme Rauman Tarinaa ja tapahtumakulttuuria eteenpäin.

Raumanmeren Juhannus järjestetään Otanlahden rantapuistossa 21.–23.6. Lisätietoa tapahtumasta osoitteessa rmj.fi.

 

Kuva: RMJ/Nelonen Media