Ajankohtaista

Raumanmeren Juhannusta juhlitaan helteisessä säässä 23.–25.6.

Otanlahden ranta

Raumanmeren Juhannus -festivaali käynnistyy torstaina 23.6. Tapahtuman järjestelyt ovat viimeistelyä vaille valmiit. Portit alueelle aukeavat klo 16.30.

– Suurimmat työt saatiin valmiiksi keskiviikkona. Torstaina on aseteltu vielä viimeisiä somistuksia, Nelonen Media Live Oy:n tuotantopäällikkö Jonna Myllykangas kertoo.

Järjestelyissä ja rakentamisessa on ollut mukana parhaimmillaan yli sata henkeä. Kaiken kaikkiaan henkilökuntaa on vaadittu reilu 150.

– Järjestelyt ovat sujuneet hienosti ja olemme pysyneet hyvin aikataulussa, Myllykangas sanoo.

Juhannusfestivaaleilla on tänä vuonna kaksi esiintymislavaa. Päälava on sijoitettu Otanlahden urheilukentälle, ja rannalla on Ananas Stage -nimeä kantava kakkoslava.

– Tänä vuonna molemmilla lavoilla nähdään nimekkäitä kotimaisia ja ulkomaisia artisteja, Myllykangas kertoo.

Myös Raumalle on luvattu juhannukseksi helteistä ja aurinkoista säätä. Festarikävijöitä muistutetaankin veden juomisen sekä aurinkorasvan ja hatun käyttämisen tärkeydestä.

– Alueella on useita vesipisteitä. Mukaan kannattaa pakata puolen litran tyhjä vesipullo, sillä sen saa ottaa mukaan alueelle, Myllykangas lisää.

Myllykankaan mukaan tavoitteena on myydä tapahtumaan 20 000 lippua.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että tavoitteeseen päästään. Lippuja voi ostaa edelleen netistä sekä tapahtuma-alueen porteilta.

Otan alueella muutoksia liikennejärjestelyissä

Mittava juhannusfestivaali vaikuttaa Raumalla liikennejärjestelyihin 21.–26.6. Poikkeusjärjestelyt puretaan sunnuntaihin 26.6. klo 20 mennessä.

Heinästenkatu suljetaan Aarnenpolun risteyksestä ja Kaskistenkatu Pidesluodonkadun risteyksestä. Suvitie suljetaan välillä Otantie – Poroholmantie.

Urheilukatu on suljettu yleiseltä liikenteeltä välillä Raumanmerenkatu – Poroholmantie. Poroholmantie on suljettu välillä Urheilukatu – Kalastajantie. Poroholman asiakkaiden ajot sallitaan.

Otantie on suljettu yleiseltä liikenteeltä välillä Suokarinkadun risteys – Suvitien risteys. Suvitie suljetaan kesäteatterin risteykseen asti. Talojen asukkaiden, RMJ:n leirinnän ja maauimalan asiakkaiden ajot sallitaan.

Raumanmerenkatu muutetaan yksisuuntaiseksi Otan kiertoliittymän ja Urheilukadun välillä.

Rauhankadulla, Saaristokadulla, Urheilukadulla, Pursikadulla, Raumanmerenkadulla ja Pyynpäänkadulla, Syväraumankadun ja Säikänkadun välillä, on pysäköintikiellot.