Ajankohtaista

Risteilyalus M/S Silver Spirit vierailee Raumalla 29.7.

Ms Silver Spirit -risteilyalus

M/S Silver Spirit -risteilyalus saapuu Rauman satamaan sunnuntaina 29.7. ja viipyy laiturissa klo 7–12.30. Mukana on noin 600 matkustajaa, jotka tutustuvat Raumaan erilaisten retkien muodossa. Risteilyaluksen matkustajat ovat pääosin yhdysvaltalaisia, mutta mukana on myös kanadalaisia ja saksalaisia.

M/S Silver Spiritin 10 päivän risteily lähti liikkeelle Kööpenhaminasta 24.7. Suomessa alus vierailee Turussa, Raumalla ja Kemissä.

– Raumalla vierailee tasaisin väliajoin erilaisia risteilyaluksia, sillä onhan tämä houkutteleva paikka varustamojenkin näkökulmasta. Maailmanperintökohteet Vanha Rauma ja Sammallahdenmäki vetävät puoleensa, matkailuneuvoja Jenna Ylipuranen kertoo.

Rauman kaupunki on tiiviisti mukana vierailun järjestelyissä. Matkustajat tutustuvat aamupäivän aikana UNESCOn maailmanperintökohteisiin, Vanhaan Raumaan ja Sammallahdenmäkeen, Kylmäpihlajaan, Olkiluotoon sekä pyöräily- ja melontareitteihin.

Ylipuranen korostaa raumalaisten toimijoiden merkitystä vierailun järjestelyissä.

– Kun 600 matkustajaa saapuu kerralla kaupunkiin, vaatii se yhteistyötä ja joustavuutta monelta osin. Raumalaiset toimijat ovat olleet tässä upeasti mukana. Osa vierailukohteista ja Vanhan Rauman ostoskohteista avataan normaalia aikaisemmin ja Pitsiviikon ohjelmassakin on huomioitu risteilyaluksen aikataulu esimerkiksi pitsinäyttelyiden aukioloajoissa.

M/S Silver Spiritin vierailu tuo myös mukavan lisän Rauman sataman aluskirjoon.

– Hienoahan se on, että Raumallekin poikkeaa risteilijöitä aika ajoin. Nytkin on kyse yli 200 metrisestä aluksesta, joten laiva itsessään on melkoisen näyttävä ilmestys, tekninen johtaja Timo Metsäkallas satamasta kertoo.

Seuraavaksi Raumalle rantautuu syyskuun alussa risteilyalus M/S Albatros.