Ajankohtaista

Saaristomeren valokuvanäyttely esillä Kanalinmutkassa 10.7.–13.8.

Kanalinmutkan puistossa 10.7.–13.8. esillä oleva Saaristomeren panoraama -valokuvanäyttely kertoo kuvin ja sanoin saariston monipuolisista kohteista. Näyttelytauluja on 12 kappaletta. Valokuvanäyttely muistuttaa Saaristomeren ainutlaatuisuudesta ja suojelutarpeesta.

Valokuvanäyttelyn isokokoiset panoraamakuvat esittelevät Saaristomeren luonnonmaisemia, perinnemaisemia ja asuttuja kohteita. Luontokuvaaja Jaakko Ruola on kuvannut Saaristomeren maisemia viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Näyttely on nyt nähtävillä ensimmäistä kertaa Satakunnassa. Aiemmin se on ollut esillä aiemmin muun muassa Seilin saarella, kauppakeskus Hansassa ja Kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa.

Saaristomeri on maailman mitassa ainutlaatuinen luonnonmuodostuma – saarien meri, jonka historia ja luonnon kirjo hakevat vertaansa.

Valokuvanäyttely on osa Saaristomeren panoraama -hanketta, jonka tavoitteena on viestiä Saaristomeren suojelun puolesta.

Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Saaristomeren Suojelurahasto ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on näyttelyn suojelija ja presidentillä on näyttelyssä myös oma taulu. Raumalla näyttely järjestetään yhteistyössä Rauman kaupungin kanssa.