Ajankohtaista

Sammallahdenmäellä paljastetaan maailmanperintölaatta Pohjoismaisen maailmanperintökonferenssin yhteydessä 13.9.

Hautaröykkiö Sammallahdenmäellä.

Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue Rauman Lapissa saa oman maailmanperintölaatan.

Hautaröykkiöalueelle pystytetään laatta kohteen maailmanperintölistalle nimeämisen kunniaksi. Laatta paljastetaan Pohjoismaisen maailmanperintöseminaarin yhteydessä keskiviikkona 13.9. klo 17 kohteen eteläpuolisen info-pisteen läheisyydessä, lähellä paikoitusaluetta osoitteessa Savulaaksontie 181.

Laatan tarkoituksena on kunnioittaa ja muistuttaa siitä, miksi Sammallahdenmäki on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Sammallahdenmäki on nimetty maailmanperintölistalle vuonna 1999.

Laatan paljastaa professori Jukka Jokilehto ICCROM:sta, joka on kansainvälinen kulttuuriperinnön suojelun, restauroinnin ja konservoinnin koulutus- ja tutkimuslaitos (International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property).

Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue lisättiin maailmanperintöluetteloon ainutlaatuisena muistomerkkinä uskonnosta ja hautaustavoista pronssikaudella Skandinaviassa. UNESCOn yleissopimus maailman kulttuuri- ja luonnonperinnön suojelemisesta määrittää sellaiset kulttuuri- ja luontokohteet, joiden suojelu on koko ihmiskunnan yhteinen asia.

Koko konferenssiohjelma löytyy Rauman kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.rauma.fi/nwhc