Ajankohtaista

Sammallahdenmäen kesäkausi on alkanut

Sammallahdenmäki

Sammallahdenmäen maailmanperintökohteen kesäkausi on alkanut. Kesäopas päivystää ajalla 2.–31.7. maanantaista perjantaihin klo 11–17 eteläisellä infopisteellä osoitteessa Savulaaksontie 181. Sammallahdenmäellä järjestetään myös non stop -opastuksia. Opastuksen hinta on kaksi euroa henkilöltä, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.

Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Rauman keskustasta, Lapin Kivikylässä. Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut järjestää opastettuja bussiretkiä Raumalta Sammallahdenmäelle.

Retki järjestetään joka torstai heinä- ja elokuussa. Ensimmäinen retki on torstaina 5.7. Paikan päällä kierretään oppaan johdolla noin kahden kilometrin pituinen reitti, jonka varrelta löytyvät kohteen mielenkiintoisimmat muinaisjäännökset ja tarinat.

Matkaan lähdetään 5.7. Raumalta klo 13 ja paluu on klo 15.30. Retken hinta on 10 euroa ja se maksetaan käteisellä linja-autossa. Hintaan sisältyy linja-autokuljetus ja opastettu kierros. Opastus lähtee liikkeelle pohjoiselta infopisteeltä klo 13.30 ja päättyy noin klo 15 eteläiselle infopisteelle, josta linja-auto lähtee takaisin Raumalle.

Linja-auton reitti
Linja-auto lähtee Poroholman leirintäalueen Rantatalon P-alueen (Suvitie) läheisyydestä klo 13, ajaa Rauman linja-autoasemalle (Tehtaankatu 5), josta lähtö noin klo 13.10 tilausajolaiturista. Linja-auto palaa samaa reittiä takaisin. Kyydistä voi jäädä pois linja-autoasemalla tai Poroholman pysäkillä rantatalon läheisyydessä.

Lisätietoa sammallahdenmaki.fi.