Sammallahdenmäki esillä SuomiAreenalla

Hautaröykkiö Sammallahdenmäellä

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 15.–19.7. Raumalla sijaitseva maailmanperintökohde Sammallahdenmäki on esillä tapahtumaviikolla. SuomiAreenalta on mahdollisuus lähteä myös opastetulle retkelle Sammallahdenmäen hautaröykkiöalueelle Rauman Lappiin.

Maanmittauslaitoksen ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen yhteinen telttapaikka sijaitsee Porin kauppatorin läheisyydessä paikalla 36. Yhteisteemana teltalla on maailmanperintökohteiden asema nykypäivän maailmassa. Maksuttomalle Sammallahdenmäen retkelle jaetaan lippuja Maanmittauslaitoksen ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen teltalla maanantaina 15.7. ja tiistaina 16.7.

Keskiviikkona 17.7. järjestettävän Sammallahden retken oppaana toimii Rauman museon intendentti Hanna-Leena Salminen. Lisätietoja retkestä.

Maailmanperintö puhuttaa myös paneelikeskustelussa

Maanantaina 15.7. klo 13–14 Porin kaupungintalon pihalla kuullaan Maanmittauslaitoksen ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen isännöimä keskustelu Löydä ja opi oma maailmanperintösi.

Keskustelemassa ovat Rauman museon intendentti ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen puheenjohtaja Hanna-Leena Salminen, Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet, Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen ylijohtaja Jarkko Koskinen, Kulttuuriperintökasvatuksen seuran toiminnanjohtaja Hanna Lämsä sekä Suomenlinnan hoitokuntaa edustava kehittämispäällikkö Petteri Takkula. Keskustelun juontaa toimittaja Riku Rantala.

SuomiAreenan ohjelma