Ajankohtaista

Satakunnan maakuntauudistus etenee aikataulussa

Satakunnan maakuntauudistuksen Satakunta 2019 -logo.

Satakunnan väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) kokoontui perjantaina 8.9. keskustelemaan maakuntauudistuksen etenemisen kokonaisaikataulutuksesta, työjärjestyksestä sekä henkilöstö- ja rahoitustilanteesta. VATE päätti myös jättää maakuntahallitukselle ehdotuksensa esivalmistelun työjärjestyksestä ja YT-elimestä.

− Satakunnan maakuntauudistus etenee suunnitellussa aikataulussa. Keskeisimpiä tehtäviämme kesään 2018 asti on tulevan maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämiseen liittyvien asioiden valmistelu. Keskitymme esimerkiksi henkilöstöön, omaisuuteen, sopimuksiin sekä tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvien järjestelmien ja ratkaisujen selvittämiseen, toteaa VATE:n puheenjohtaja, vt. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä.

Ajankohtaisina asioina kokouksessa käsiteltiin maakunnan henkilöstövalmistelun tilannetta. Satakunnan maakuntavalmisteluun osallistuville organisaatioille esitetään, että ne valmistautuisivat osallistumaan maakunnan henkilöstöselvityksen tekemiseen. Käytännön toteutus määritellään myöhemmin yhteistyössä selvitykseen osallistuvien tahojen kanssa.

VATE päätti kokouksessaan esittää maakuntahallitukselle, että se nimeäisi maakuntauudistuksen esivalmistelun YT-elimeen ehdotuksen mukaiset henkilöt ja työnantajan edustajat sekä päätöksessään varmistaisi myös valtion henkilöstön edustajien osallistumisen. Myös VATE:n työjärjestystä esitetään maakuntahallituksen hyväksyttäväksi.

Kokouksessa luotiin myös katsaus maakuntauudistuksen ajankohtaisiin ICT- ja viestintäasioihin.