Ajankohtaista

Satakunnan työttömyys jatkoi laskua myös loppukesästä

Teollisuus, metalli

Viimeisimmän ELY-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan Satakunnan työ­ ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 9 010 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 990 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Edellisestä kuukaudesta työttömien määrä laski 1 420 hengellä. Kesän jälkeen työttömien työnhakijoiden määrä vähenee, sillä monet esimerkiksi aloittavat opiskelun syksyllä.

Satakunnassa työttömyys aleni enemmän kuin koko maassa keskimäärin (-18,1 %). Satakunnan seutukunnista eniten työttömyys aleni vuoden takaisesta Porin seudulla (­19,9 %). Rauman seudulla (­13,9 %) ja Pohjois­ Satakunnassa (­14,5 %) alenema oli jonkin verran vähäisempää.

Koko maassa oli elokuun lopussa 243 300 työtöntä työnhakijaa, mikä on 45 400 (­15,7 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski kaikkien viidentoista ELY­keskuksen alueella. Koko maassa työttömyysaste oli 9,2 %.

Työllisyyskatsaus on ELY-keskuksen kuukausittain työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston pohjalta laatima katsaus alueen työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja työvoimapoliittisten palveluiden viimeaikaisesta kehityksestä.