Ajankohtaista

Satakunnan työttömyys laskee kaikissa ikäryhmissä

Kuvituskuva, teollisuus

Toukokuisen työllisyyskatsauksen perusteella Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun 2018 lopussa 8810 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2570 henkeä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Huhtikuusta työttömien määrä väheni 780 hengellä. Työttömien määrä Satakunnassa on nyt alimmalla tasolla kymmeneen vuoteen.

Rauman seudulla työttömyys aleni koko maata suhteellisesti enemmän. Toukokuussa 2018 työttömien työnhakijoiden määrä oli 2182, mikä on 569 henkilöä vähemmän verrattuna vuoden takaiseen lukuun.

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni vuoden takaiseen verrattuna kaikissa seitsemässätoista Satakunnan kunnassa. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni vuoden takaiseen verrattuna kaikissa seitsemässätoista Satakunnan kunnassa. Määrä on vähentynyt tasaisesti kaikissa ikäryhmissä vuoden takaiseen verrattuna. Satakunnassa ilmoitettiin työ­ ja elinkeinotoimistoon toukokuun aikana 2171 uutta avointa työpaikkaa, mikä on 291 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työllisyyskatsaus on ELY-keskuksen kuukausittain työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston pohjalta laatima katsaus alueen työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja työvoimapoliittisten palveluiden viimeaikaisesta kehityksestä.