Ajankohtaista

Satakuntalaisille perheille suunnattu webinaarisarja käynnistyy 15.9.

Lapsi kiipeilemässä Kipparinpuiston kiipeilytelineessä.

Satakuntalaisille perheille kohdennettu webinaarisarja alkaa keskiviikkona 15.9. klo 17.30 aiheella vauvamyönteinen Satakunta. Syksyn aikana webinaareissa käsitellään vanhemmuuteen liittyviä asioita asiantuntijoiden kanssa.

– Webinaarisarjan sisältö vaihtelee. Pyrimme tarjoamaan vinkkejä ja keinoja erilaisiin arjen tilanteisiin. Mukaan voi tulla kuuntelemaan ja kyselemään itseään mietityttäviä asioita. Kannustan raumalaisia tulemaan kuulolle, sillä jokainen saa varmasti jotakin kiinnostavaa tilaisuuksista irti, palveluohjaaja, Rauman Lasten ja nuorten hyvinvointi -osahankkeen hankevastaava Mari Pihl kertoo.

Vauvamyönteinen Satakunta -webinaarissa ovat keskustelemassa Rauman lastenneuvolan terveydenhoitaja ja imetyskouluttaja Karita Kaakinen, kätilö ja imetyskouluttaja, IBCLC Merete Willis sekä paikallistoiminnan koordinaattori Anna Nupponen Imetyksentuki ry:stä.

Webinaarikokonaisuuden ovat suunnitelleet, kehittäneet ja toteuttaneet palveluohjaaja, Lasten ja nuorten hyvinvointi -osahankkeen hankevastaava Mari Pihl ja Rauman Oma hyvinvointi -osahankkeen hankevastaava Outi Viitanen sekä Euran Lasten ja nuorten hyvinvointi -osahankkeen hankevastaava Selja Sillantaka. Ajatus webinaarisarjan toteuttamisesta on lähtöisin Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Satu Heliniltä.

– Sote-uudistuksessa tavoitteena on, että painopiste siirtyy enemmän ennaltaehkäiseviin, matalan kynnyksen palveluihin. Hyvinvointialueella kaikkien asukkaiden pitäisi saada yhdenvertaista palvelua. Webinaarit on tarkoitettu kaikille satakuntalaisille, ja ne ovat hyvin matalan kynnyksen palvelua. Mukaan pääsee esimerkiksi älypuhelimella paikasta riippumatta. Tämä palvelu toimii, vaikka korona tai jokin muu sairaus estäisi kasvotusten tapahtuvan palvelun, Pihl sanoo.

Syksyn aikana pidetään kahdeksan eri webinaaria, joiden aiheet ja ajankohdat löytyvät Satasoten nettisivuilta.