Ajankohtaista

Sataman suurinvestointien ensimmäiset kohteet valmiina

Rauman satama ja Petäjäs ilmakuvassa

Työt etenevät Rauman sataman konttiterminaalissa ja irtolastialueella. Maanantaina 14.8. otettiin käyttöön uutta konttilaituria noin 60 metriä. Loppuvuoden aikana laituria pidennetään vielä 520 metriin. Elokuun alussa valmistui myös irtolastilaiturin turvallisuutta parantava laiturijatke.

– Otamme uutta laiturilinjaa ja uusia kenttäalueita käyttöön tyytyväisin mielin. Uudet alueet tehostavat laiturioperointia, kun konttipukkinostureilla päästään käsittelemään laivoja pisimpienkin alusten osalta koko laivan pituudelta. Laiturialueella on nyt vihdoinkin riittävästi tilaa myös maapuolen operointiin, korostaa Euroports Rauma Oy:n tuotantojohtaja Juha Rehmonen.

Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Hannu Asumalahti iloitsee tilanteesta.

– Urakka on edennyt sujuvasti ja turvallisesti. Nyt valmistui urakan hankalin osa, eli uuden ja vanhan laiturin yhdistäminen. Satamaliikenteen kannalta merkittävää on tietenkin se, että olemme saaneet valmiiksi alueita, joista sataman asiakkaat pääsevät hyötymään saman tien. Vuonna 2017 liikennemäärät ovat Raumalla olleet mukavassa kasvussa, joten sataman investoinnit alkavat valmistua otolliseen aikaan, toteaa Asumalahti.

Laajennushanke käynnistyi keväällä 2016 ja pääosa laajennushankkeen kohteista valmistuu vuoden 2017 aikana. Pääurakoitsijana toimii Destia ja kokonaisurakan arvo on noin 25 miljoonaa euroa. Urakassa pidennetään ja syvennetään konttilaituria ja irtolastilaituria sekä rakennetaan uusia alueita konttitoimintoihin. Loppuvuoden aikana valmistuu myös Rauman 12 metrin väyläsyvennys, jota toteutetaan paraikaa yhteistyössä Liikenneviraston kanssa.

Videokuvaa konttilaiturilta voi katsella YouTubesta.