Ajankohtaista

Satasote jalkautuu neljän asiointialueen mukaisille alueille

Satasoten aluekierros on käynnistynyt. Muutosjohtaja Terttu Nordman esikuntineen vierailee kevään ja kesän aikana neljän asiointimallin mukaisilla alueilla.

– Kierroksen tavoitteena on jakaa tietoa ja keskustella kuntatoimijoiden näkemyksistä Satakunnan sote- ja maakuntauudistuksesta, palveluverkko mukaan lukien, Nordman sanoo.

Maaliskuun alussa esitelty Satasoten karttahahmotelma neljästä sote-palvelujen asiointialueesta perustuu tasavertaiseen saavutettavuuteen ja alueellisiin väestöprofiileihin, jotka on muodostettu tietokonelaskelmien pohjalta. Aihio on otettu maakunnassa hämmentyneenä vastaan ja Nordman sanookin, että tilausta kierrokselle on.

Ensimmäisenä vuorossa maanantaina 24. huhtikuuta oli eteläinen Satakunta. Nordman kuvaa tapaamisen henkeä hyväksi ja keskustelua rakentavaksi.

– Työskentelyä eteläisen alueen kuntien kanssa jatketaan Huittisissa pidettävissä työpajoissa 10. toukokuuta.

Väliaikaishallinto käynnistyy Satakunnassa lähtökohtaisesti 1.7.2017. Siihen mennessä tulee olla alustava näkemys palveluista, joista uusi maakunta jatkossa tuottaa.

– Satakunnan väliaikaishallinto voi jo tehdä joitakin sitoumuksia perustettavan maakunnan lukuun, Nordman sanoo.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteena on kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja sekä parantaa palvelujen yhdenvertaisuutta, saatavuutta ja vaikuttavuutta. Tarkoitus on myös hillitä kustannusten kasvua.