Ajankohtaista

Skeittihallin remontti viimeistelyä vaille valmis

skeittihallin remontti, kuva: ria-leena widqvist

Tavoitteena on, että kunnostettu Rauman skeittihalli avataan käyttäjilleen 5. helmikuuta. Loppusiivous on suunniteltu tehtäväksi 29. tammikuuta.

Aikoinaan harrastelijavoimin rakennettu skeittihalli on käytössä kulunut, joten kunnostustyölle nähtiin selkeä tarve. Skeittihalli suljettiin remontin vuoksi viime vuoden toukokuussa ja elokuussa päästiin kunnostuksen kanssa hyvään vauhtiin. Nyt suunnitellaan vielä seinien maalaamista ja viimeistellään ramppeja pintalevyillä.

– Remontin valmistumista ja skeittihallin avaamista on odotettu paljon. Vaikka käyttäjäkunta on kohtalaisen pieni, on skeittihalli käyttäjiensä keskuudessa hyvin suosittu. Skeittihallissa järjestetään myös paljon esimerkiksi lasten synttäreitä, kertoo nuoriso-ohjaaja Ria-Leena Widqvist.

Turvallisuus edellä

Skeittihallin remontoinnissa on painotettu ensisijaisesti käyttäjien turvallisuutta.

– Vanhat, joustavat rampit purettiin osiin ja rungot vahvistettiin kautta linjan täydellisesti.

Hallin yleisilmettä piristetään seinien maalaamisella. Osa seiniä koristaneista graffiteista jätetään näkyviin, mutta uuttakin maalipintaa on luvassa.

– Tarkoituksena on suunnitella seinien maalaamista yhteistyössä kuvaamataidon oppilaiden sekä kuvataidekoulun oppilaiden kanssa, vinkkaa Widqvist.

Remontti on toteutettu yhteistyössä Nuorten työpajan ja Winnovan työssäoppijoiden voimin. Myös harrastelijat, Rauman Rullalautailijat, ovat olleet hyvänä apuna talkootyöllään.

Rauman skeittihalli sijaitsee Nuorten työpajan yhteydessä Syväraumankadulla. Skeittilautoja, kypäriä sekä suojia on mahdollisuus lainata maksutta suoraan hallilta. Alle 15-vuotiailla on kypäräpakko.

Skeittihalli on vuokrattavissa myös ryhmille, koululuokille tai syntymäpäivien viettoon aukioloaikojen ulkopuolella, myös viikonloppuisin. Skeittihallin varaukset ja maksu suoritetaan palvelupiste Pyyrmaniin, Valtakatu 2, puh. 02 834 5001. Maksu pitää olla suoritettuna ennen vuokrauspäivää.