Ajankohtaista

Sofia Kunnas ja Alisa Halme edustavat Raumaa Suomen lasten itsenäisyysjuhlassa

Lasten itsenäisyysjuhlan edustajat Alisa Halme ja Sofia Kunnas

Valtakunnallinen Suomen lasten itsenäisyysjuhla järjestetään Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2017 Säätytalolla Helsingissä. Jokaisesta Suomen kunnasta on kutsuttu kaksi vuonna 2007 syntynyttä lasta juhlimaan ja onnittelemaan satavuotiasta maatamme. Juhlassa pääministeri Juha Sipilä kättelee kaikki nuoret vieraat, joita on kaikkiaan yli 600.

Rauman kaupunkia lähtevät edustamaan neljäsluokkalaiset Sofia Kunnas Syvärauman koulusta ja Alisa Halme Unajan koulusta. Heidät arvottiin edustajiksi kaikkien halukkaiden joukosta.

– Valinta tuntui hienolta, koska tilaisuus on niin iso, Sofia toteaa.

Tytöt lähtevät Helsinkiin iloisin ja jännittävin mielin. Puvut ovat jo hankittuina ja matkaan lähtevät myös molempien vanhemmat, jotka tosin eivät osallistu vain 10-vuotiaille tarkoitettuun juhlaan.

– Eniten odotan kättelyä ja sitä, kun näkee paljon muita samanikäisiä lapsia. Kaikkien lasten pitää tuoda juhlaan onnittelukortti satavuotiaalle Suomelle, ja on kiva nähdä, millaisia kortteja muut ovat tehneet, Alisa sanoo.

Sekä Alisa että Sofia toteavat, että Suomi on turvallinen maa asua. Itsenäisyyspäivän merkitys tulee tytöiltä yhteen ääneen ja hetkeäkään epäröimättä.

– Silloin juhlitaan Suomea, sen itsenäistymistä ja sitä, kuinka paljon on tehty töitä sen eteen, että Suomi on kehittynyt maana, tytöt pohtivat.

100-vuotiaan Suomen ohella juhlitaan tänä vuonna myös 575-vuotiasta Raumaa. Tytöt kuvailevat kotikaupunkiaan viihtyisäksi.

– Täällä on todella kaunista. Esimerkiksi Vanha Rauma ja Poroholma ovat todella hienoja paikkoja.

Suomen lasten itsenäisyysjuhlan järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, lapsiasiavaltuutettu sekä valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio.