Ajankohtaista

Sosiaali- ja terveystoimialalle myönnettiin laatusertifikaatti

Rauman aluesairaala

Soten Kiwa-sertifikaattiRauman sosiaali- ja terveystoimialalle on myönnetty ISO 9001:2015 standardin mukainen laatusertifikaatti. Inspecta Sertifiointi Oy myönsi sertifikaatin sosiaali- ja terveystoimialan johtaminen ja tukitoiminnot palvelulle sekä sosiaalipalvelujen, terveyspalvelujen, vanhuspalvelujen ja ympäristöterveydenhuollon toimialoille osoituksena laadukkaasta ja standardin mukaisesta toiminnasta. Sertifiointiarvioinnin suoritti Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy.

Rauman sosiaali- ja terveystoimialalle myönnettiin ensimmäinen sertifikaatti vuonna 2012. Satakunnassa Rauma ainoa, jossa kaikki palvelualueet on sertifioitu.

Sosiaali- ja terveystoimiala noudattaa standardin mukaisesti palvelujen jatkuvan parantamisen periaatetta ja valmistautuu samalla valtakunnalliseen sosiaali- ja terveystoimialoja koskeviin haasteisiin. Tavoitteena on asiakaslähtöinen toiminta, palveluprosessien laadukkuus sekä toiminnan arviointi ja kehittäminen.

Toimintajärjestelmä muodostaa kehittämistoiminnalle vankan ja perustavanlaatuisen kivijalan. Toimintajärjestelmä toimii käytännössä koko henkilöstön reaaliaikaisena sähköisenä ohjausjärjestelmänä, josta löytyvät toimintaa ohjaavat säädökset, keskeiset menettelyohjeet ja toimintaohjeet sekä koko organisaation palveluprosessien kuvaukset. Toimintajärjestelmä on myös päivittäisen johtamisen ja perehdyttämisen työkalu sisältäen kaikki kokousmuistiot, sisäiset auditoinnit sekä koulutus- ja tietosuojaosiot.