Ajankohtaista

Suomi 100 vuotta ja Rauma 575 vuotta vuonna 2017

Rauma575- ja Suomi100-logot

Suomen valtiollisesta itsenäistymisestä tulee vuonna 2017 kuluneeksi 100 vuotta. Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksien tavoitteena on toteuttaa kaikkia suomalaisia koskettava koko kansan juhla. Juhlan odotusarvoina ovat arvokkuus ja traditiot.

Rauman kaupungin 575-vuotisjuhlavuotta vietetään myös vuonna 2017. Rauman kaupunki katsotaan perustetuksi 17.4.1442, jolloin Kaarle Knuutinpoika Bonde antoi Kalmarin unionin silloisen kuninkaan Kristofer Baijerilaisen nimissä Rauman porvareille oikeuden harjoittaa kauppaa ja nauttia kaikkia lain ja oikeuden suomia etuja, erioikeuksia ja vapauksia, mitä Turun porvareillakin oli.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan ja Rauman kaupungin 575-vuotisjuhlan perustana on eletty mennyt aika. Ilman Suomen itsenäisyyttä ja Rauman kaupungin vahvaa historiaa maailma näyttäisi Rauman joen suun tietämillä aivan toisennäköiseltä.

On kuitenkin hyvä myös suunnata katse tulevaisuuteen. Raumalla on ja on ollut vahva osuus itsenäisen Suomen nykypäivässä ja historiassa, sekä itsenäisyyttä edeltävässä ajassa.

Suomen 100-vuotisjuhla ja Rauman 575-vuotisjuhla tulevat näkymään kaupungissamme alkavan vuoden aikana monissa eri tapahtumissa. Rauman kaupunki päätti muutama vuosi sitten lakkauttaa kaupungin järjestämät vuodenvaihteen ilotulitukset ja pitäydymme tälläkin kertaa päätöksessämme. Juhlistamme alkavaa juhlavuotta kestävällä tavalla, sytyttämällä LED-tekniikalla toteutettuja juhlavalaistuksia eri puolille kaupunkia vuoden vaihtuessa ja alkuvuoden aikana.

Raumalla järjestettävään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaohjelmaan ja Rauman kaupungin 575-vuotisjuhlaohjelmaan voi tutustua verkkosivuilla osoitteessa https://www.rauma.fi/kaupunki-ja-hallinto/tietoa-raumasta/rauma-575-vuotta/

Toivotan suomalaisille ja raumalaisille menestyksekästä ja toiminnantäyteistä vuotta 2017.

Kari Koski
Rauman kaupunginjohtaja