Suuntaa Rauman saaristoon – kaupunki vuokraa tupia retkeilijöiden käyttöön

Rohelan torppa ja piha-alue kesällä kuvattuna.

Rauman edustalla, Selkämeren kansallispuiston alueella, on useita merkittyjä retkeilyreittejä. Reittien varrella voi pysähtyä vanhoilla saaristolaistiloilla, joiden yhteydessä on myös vuokrattavia tupia. Rauman kaupungin omistuksessa on viisi saaristotupaa, joiden käyttäminen maksaa 20-80 euroa vuorokaudessa.

Rohelassa ja Vesiluomassa sijaitsevat tuvat ovat lukittavia, mutta mukavuuksiltaan pelkistettyjä. Pinokarissa yöpyminen onnistuu aitassa. Päiväranta on tarkoitettu pääasiassa opiskelija-, sekä koululaisryhmien käyttöön. Katavistossa sijaitsee hyväkuntoinen huvila, jota vuokrataan kesäaikaan myös koko viikoksi. Muita tupia vuokrataan korkeintaan kahdeksi vuorokaudeksi kerrallaan. Tuvat ovat puitteiltaan vaatimattomia.

– Saariston varaustuvat ovat olleen tänä kesänä todella suosittuja. Varauksia on tehty paljon. Mukavaa, että ihmiset viihtyvät Rauman upeassa saaristomiljöössä, asiakaspalvelukoordinaattori Mari Soilukari kertoo.

Soilukari vinkkaa myös Omenapuumaan luontopolun varrelle toteutetusta Luotaamaton alue -kulttuuritapahtuman taidenäyttelystä, jota kannattaa käydä katsomassa retkeilyn ohessa.

Soutuveneitä lainattavissa

Kaupungilla on kolme soutuvenettä, jotka on tarkoitettu retkeilijöiden käyttöön. Kaksi soutuvenettä sijaitsee Omenapuumaassa ja yksi Mustalahden pienvenesatamassa. Veneet ovat lukittuja. Veneiden avaimet ovat noudettavissa palvelupiste Pyyrmanista maksutta.

– Soutuveneet ovat kovassa käytössä, suorastaan hitti! Hankimme juuri tänä kesänä yhden uuden soutuveneen Omenapuumaahan, Soilukari sanoo.

Saariston tupavarauksista ja soutuveneistä saa lisätietoa palvelupiste Pyyrmanista, Valtakatu 2 A, puh, 02 834 5000, palvelupiste@rauma.fi. Tupien ja soutuveneiden varaustilanteen voi tarkistaa myös sähköisestä Timmi-varauskalenterista.