Ajankohtaista

Syväraumanlahden venelaiturien uusiminen jatkuu keväällä Kisarannan puolella

Suvitien venesatama syksy 2018 Elmeri Elo

Syväraumanlahden altaan venelaiturien uusiminen jatkuu ensi keväänä. Suvitien puoleinen 200 metriä pitkä laituriosuus valmistui tänä kesänä. Kisarannan sekä Syväraumankadun suuntaisen laiturin rakentaminen alkaa talven jälkeen. Toinen laituriosuus on 275 metriä pitkä, joten Syväraumanlahden uusi venelaiturikokonaisuus tulee olemaan lähes 500 metrin mittainen.

– Vanhat laiturit on nyt purettu. Tarkoituksena on, että loputkin Syvärauman altaan venelaiturit ja kaiteet ovat käyttökunnossa ensi vuoden huhti-toukokuussa veneilykauden alkaessa. Vanhat veneaisat otamme uusiokäyttöön, pienvenesatamista vastaava Timo Leivo kertoo.

Laiturien valmistaminen alkaa vuodenvaihteen jälkeen. Laituriurakoitsijana toimii Reittitiimi Oy.

– Uusien laiturien pitäisi kestää ainakin 30–40 vuotta, sillä teräsputkiin on tulossa myös sähkökemiallinen korroosionesto, Leivo tarkentaa.

Jään päälle laituria ei voi asettaa, joten asennustyöt aloitetaan keväällä heti jäiden sulettua. Leivon mukaan laiturien asentaminen itsessään ei vie paljon aikaa.

– Valaistus viimeistelee uuden upean laiturikokonaisuuden. Valot asennetaan kesän aikana, Leivo sanoo.

Syvärauman altaan venelaiturit uusittiin, koska vanhat laiturit olivat elinkaarensa lopussa. Kisarannan puolelle tulee noin 100 venepaikkaa. Uudessa laiturikokonaisuudessa tulee olemaan kaikkiaan 160–170 venepaikkaa.

Palvelupiste Pyyrmanista voi tiedustella vapaana olevia venepaikkoja. Venepaikkoja voi vuokrata sähköisessä järjestelmässä tai asioimalla Palvelupiste Pyyrmanissa, Valtakatu 2 A.

Pienvenesatamista vastaava henkilö on vaihtunut. Nykyisin pienvenesatamista vastaa Timo Leivo. Hän on tavoitettavissa maanantaisin ja tiistaisin, sekä parillisina viikkoina myös keskiviikkoisin, puh. 044 403 6030.