Ajankohtaista

Kadunmiehen päiväkirja -näyttelyä esitellään heinäkuussa taiteilijaopastuksin

Kosti Koskinen Raatihuoneella

Taidegraafikko Tommi-Wihtori Roström ja kuvataiteilija Paavo Paunu esittelevät opastuksissaan Rauman taidemuseon juhlanäyttelyn, Kosti Koskinen – Kadunmiehen päiväkirja, Vanhan Raatihuoneen ainutlaatuisessa ympäristössä. Samalla he kuvailevat raumalaista taiteilijaelämää omasta näkökulmastaan. Opastukset järjestetään kerran päivässä 18.-23.7.

Kierros lähtee Rauman taidemuseon sisäpihalta ja päättyy Vanhalle Raatihuoneelle – noin 300 metrin matka kuljetaan kävellen. Opastuksen hintaan sisältyy sisäänpääsy museoon ja opastettu kierros sekä näyttelyyn valmistunut zine eli lehtimuodossa oleva näyttelyjulkaisu.

Raumalaissyntyisen taidegraafikko Tommi-Wihtori Roströmin aihepiirit henkivät merellisen kaupungin myyttisiä tunnelmia. Herkkä keräilijäsielu tuntee kotikaupunkinsa jokaisen kolon kuin omat taskunsa, ja kaupungin taideaarteet saattavat usein päätyä hänen kokoelmiinsa. Hänellä on oma galleria kotinsa yhteydessä Vanhassa Raumassa. Tommi-Wihtori Roström toimii Rauman taiteilijaseuran puheenjohtajana.

Kuvataiteilija Paavo Paunun teosten tilallisuus ylittää maalauksen ja veistoksen rajat. Usein suurikokoiset työt esittelevät ihmiselämän ja universumin suuria tunteita ja tummia sävyjä lempeydellä. Pilke silmäkulmassa taiteilija maalaa maailmasta myös hieman suuremman paikan. Paavo Paunu asuu ja työskentelee Raumalla ja esittelee taidettaan kansainvälisesti. Hän on ollut ehdolla ArsFennica -palkinnon saajaksi.

Opastukset ovat varattavissa elämysten verkkokaupassa.