Ajankohtaista

Tapaamisia koskevista henkilömääräsuosituksista luovutaan Rauman vanhuspalvelujen ympärivuorokautisissa yksiköissä

Rauman vanhuspalvelujen ympärivuorokautisten yksiköiden asukkaiden ja oireettomien läheisten tapaamissuositukset ovat muuttuneet. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.4. päivittämän ohjeen mukaisesti asukkaiden ja läheisten tapaamisia koskevat henkilömääräsuositukset ovat poistuneet.

Viime vuoden syyskuusta lähtien oireettomien läheisten on ollut mahdollista tavata Rauman kaupungin vanhusten asumispalveluyksiköissä asuvia läheisiään rajoitetusti asukkaiden omissa huoneissa tai ulkotiloissa. Nyt henkilömääräsuosituksesta luovutaan, ja lisäksi jatkossa asukas ja oireeton läheinen voivat halutessaan olla lähikontaktissa esimerkiksi ulkoillessaan tai ruokailussa avustettaessa.

– Hyvään käsihygieniaan ja oikeaoppiseen suojainten käyttöön tulee kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota. Läheisen on edelleen pidettävä yli kahden metrin turvaväli muihin yksikön asukkaisiin ja henkilökuntaan, vanhuspalvelujen johtaja Tuuli Lindström sanoo.

Lyhytaikaishoidon yksiköissä sallitaan ulkoilun yhteydessä tapahtuva lähikontakti läheisen kanssa.

Tapaamisista sovittava etukäteen

Tapaamisen ajankohdasta on sovittava puhelimitse henkilökunnan kanssa etukäteen, jotta työntekijät pystyvät vastaanottamaan ja ohjeistamaan läheisiä. Läheisten tulee odottaa tapaamista yksikön ulkopuolella, jossa hoitohenkilökunta ottaa heidät vastaan ja ohjeistaa suojainten käytössä. Läheisen nimi ja asuinpaikkakunta kirjataan yksikössä ylös mahdollista tartunnanjäljitystä varten.

Tapaamisen aikana läheisten tulee noudattaa tarkasti henkilökunnalta saamaansa ohjeistusta. Vierailuissa tarvittavat suojavarusteet saa asumispalvelun yksikön henkilökunnalta.

Vierailulle saapuvalla läheisellä ei saa olla minkäänlaisia hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta.

Rauman kaupunki seuraa tiivisti koronatilanteen muutoksia ja reagoi niihin tilanteen mukaisesti. Mikäli tartuntojen määrä alueella kääntyy nousuun, toimintayksikössä ilmenee koronavirustartunta tai epäily tartunnasta, vierailuja koskevia rajoituksia lisätään.