Tapahtumat värittävät Rauman kesää myös elokuussa

Löylypäivät yleisöä

Vaikka heinäkuun loppu vei mukanaan niin Pitsiviikon kuin kovimmat helteetkin, Rauman tapahtumakesä jatkuu vielä pitkään. Elokuussa päästään nauttimaan monenlaisesta viihteestä esimerkiksi urheilun, musiikin ja elokuvataiteen muodossa.

Kaikkiin tapahtumiin ja aikatauluihin voi tutustua Rauman tapahtumakalenterista.

Tapahtumakuun avaa jääkiekon perinteinen Pitsiturnaus, joka järjestetään perjantaina 2.8. Jo 26. kerran järjestettävään kiekkokauden avaukseen luistelee Lukon lisäksi Ässät, HIFK, Pelicans, Kookoo ja TPS. Turnauksen ensimmäinen ottelu pelataan klo 9.00.

Lapin Löylypäiviä vietetään 2.–4.8. jolloin tarjolla on monipuolista ohjelmaa ympäri Lapin kyliä Vireä Lappi ry:n järjestämänä. Rauman Yrittäjät järjestää löylypäivien yhteydessä #lappionauki-yrityssuunnistuksen. Lisätietoja Lapin löylypäivien Facebook-sivuilta, Vireä Lappi ry:n nettisivuilta sekä Rauman yrittäjät ry:n nettisivuilta.

Lauantaina 3.8. vietetään Kuuskajaskari-päivää Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarella. Päivän ohjelmaan kuuluu esimerkiksi musiikkia, kesäteatteria, opastettuja kierroksia, pelastusnäytös ja rannikkotykin laukaus. Ruokana tarjolla muurinpohjalettuja, lohikeittoa ja saaristolaisbuffet. Saaren saunat ovat lämpimänä koko päivän. Vesibussi- ja kesäteatteriliput saatavana Rauman Saaristokuljetukselta.

Tiistaina 6.8. alkaa kamarimusiikkifestivaali Rauman Festivo. 6.–10.8 järjestettävä festivaali tuo Raumalle kansainvälisiä huipputaiteilijoita konsertteihin muun muassa Poselliin, Pyhän Ristin kirkkoon ja Rauma-saliin. Joka päivä kuullaan myös ilmaiskonsertteja ympäri Raumaa. Festivon ohjelmaan voi tutustua tapahtuman kotisivuilla.

Perjantaina 9.8. rokataan Raumalla bluestunnelmissa, kun perinteinen Rauma Blues tuo kaupunkiin suomalaisen bluesmusiikin kärkinimet klubikeikoille. Lauantain 10.8. pääkonsertissa Parpansalin Blues-teltan valtaavat sekä kotimaiset että kansainväliset tähdet, joista suurimpina Shemekia Copeland ja John Primer yhtyeineen. Pääkonsertin ovet aukeavat klo 16.00. Tarkemmat tiedot aikatauluista ja esiintyjistä osoitteessa raumablues.fi

Rauman Merimuseon 15-vuotisjuhlaa vietetään niin ikään perjantaina 9.8. Ilta Skanssissa-nimellä juhlittava tapahtuma tuo yhteen merellisen musiikin, lauluyhtyekilpailun, uuden merilaulun kilpailun ja illan päätteeksi lämminhenkistä yhteislaulua. Tapahtuma alkaa 19.30 Parpansalin tapahtumateltassa. Lisätietoa tapahtumasta ja hinnat löytyvät Rauman Merimuseon sivuilta.

Blue Sea Film Festival -elokuvajuhla järjestetään 22.–25.8. Raumalla jo 26. kerran. Tämän vuoden teemamaa elävän kuvan festivaaleilla on Puola. Ohjelmaan kuuluu elokuvauutuuksia Suomesta ja Puolasta, mutta myös muualta Euroopasta ja kauempaakin. Oheisohjelmaa ja vieraita on paljon, painottuen perjantaille ja lauantaille. Koko ohjelmisto ja lisätietoa Blue Sea Film Festivalin nettisivuilla.