Ajankohtaista

Telakan monitoimihallin rakennustyöt alkavat marraskuussa

Telakan alue ilmakuvassa.

Laivue 2020 –hanketta varten rakennettavan monitoimihallin rakentamista koskeva sopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 13.10. Sopimuksen osapuolina ovat projektinjohtourakoitsija SRV ja perustettava kiinteistöyhtiö, jonka omistavat Rauma Marine Constructions ja Rauman kaupunki.

Rakennustyöt alkavat marraskuun aikana ja hallin on tarkoitus olla valmis vuoden 2022 lopussa.

Monitoimihalli tarvitaan, sillä Laivue 2020 –hankkeessa rakennettavat neljä korvettia tulee turvallisuussyistä rakentaa sisätiloissa. Hankkeen terästuotanto alkaa vuonna 2022 ja rakennustyöt siirtyvät uuteen halliin vuonna 2023.

– Monitoimihalli on meille investointina erityisen tärkeä, sillä sen valmistumisen myötä pääsemme etenemään myös itse alusten rakennusvaiheeseen. Uusi halli on optimoitu viranomaisaluksien rakentamista varten, mikä on osoitus sitoutumisestamme Suomen meripuolustukselle ja huoltovarmuudelle tärkeään Laivue 2020 –hankkeeseen, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kertoo.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan halli tulee valmistuessaan olemaan runsaat 180 metriä pitkä, 40 metriä leveä ja 30 metriä korkea. Hallia voidaan jatkossa hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen lohkojen rakentamiseen mahdollisuuksien mukaan.

RMC:n tiedote