Ajankohtaista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee lieväoireistenkin koululaisten koronatestaamista

Lasten ulkovaatteita koulun naulakossa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivitti perjantaina 11.9. linjaustaan lasten koronatestauksesta. Linjauksen mukaan kouluikäinen lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuoltoammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Erityisen tärkeää testaaminen on silloin, kun lapsi tai perheenjäsen on altistunut koronatapaukselle tai matkaillut ulkomailla edellisen kahden viikon aikana.

Alle kouluikäisen lapsen lieviä oireita voi seurata kotona pari päivää ilman testausta. Lapsen oireet ovat lieviä, jos tämä jaksaa leikkiä ja on virkeä, vaikka olisikin nuhaa, yskää tai kuumetta. Oireinen lapsi ei kuitenkaan voi mennä varhaiskasvatukseen. Jos oireet seurannan aikana väistyvät kokonaan, testiin ei tarvitse mennä ja varhaiskasvatukseen voi palata vähintään yhden oireettoman päivän jälkeen.

Jos lapsella on allergista nuhaa, yksittäistä aivastelua tai nenä vuotaa ulkoillessa, mutta oireilu loppuu sisällä, lapsi voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, jos lapsen tila on muuten normaali eikä tartunnan oireita ole.

Lisätiedot linjauksista ja ohjeista THL:n verkkosivuilla.