Ajankohtaista

Terveyspalveluiden influenssa- ja koronarokotustilaisuudet jatkuvat joulukuun loppuun saakka

Rokotus laastari

Rauman terveyspalveluiden T0-osaston rokotustilaisuudet jatkuvat. Tilaisuuksista saa sekä korona- että influenssarokotuksia, jos on oikeutettu rokotteeseen.

Tilaisuudet ovat 22.11. ja 23.11. klo 9–16 sekä 28.11. alkaen tiistaisin klo 9–16, keskiviikkoisin klo 9–18 ja torstaisin klo 9–16 joulukuun loppuun saakka.

Rokotteita annetaan tilaisuuksissa ilman ajanvarausta. Ajan voi halutessaan myös varata puhelimitse maanantaista torstaihin klo 8–12 numerosta 044 403 2625. Näiden lisäksi yli 60 vuotta täyttäneet voivat varata koronarokotusajan netistä osoitteesta rauma.terveytesi.fi. Varattu aika tulee esteen sattuessa peruuttaa. Jos varattua rokotusaikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu. Peruutuksista ja muutoksista voi ilmoittaa maanantaista torstaihin klo 8–12 numeroon 044 403 2625.

Rokotukseen saapuvan on itse varmistettava riittävät rokotusvälit sekä rokotettavaan ryhmään kuuluminen. Rokotusvälit, kohderyhmät ja muut lisätiedot löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Jos rokotettava on saanut edellisen koronarokotuksen muualla kuin Rauman kaupungin koronarokotuksissa, kuten työterveydessä tai toisella paikkakunnalla, rokotuksesta olisi hyvä olla mukana paperinen tai digitaalinen rokotustodistus.

T0-osasto sijaitsee terveyspalvelujen pohjakerroksessa, jonne kuljetaan Kaunisjärven puoleisen päädyn alaovesta. Rokotukseen saapuessa tulee seurata Steniuksenkadulta alkavia koronarokotusopasteita.

5–11-vuotiaiden koronarokotukset Perhekeskuksessa

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Nortamon Perhekeskuksen lastenneuvolassa osoitteessa Nortamonkatu 30. Ajanvarauksen lapsen rokotukselle voi tehdä maanantaisin klo 11.30–12.30 numerosta 044 403 2001. Rokotukselle tultaessa tulee olla mukana kaikkien huoltajien allekirjoitettu lupa lapsen rokottamiseen.

Rauman terveyspalvelut suosittelee käyttämään Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle -lomaketta, joka löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Huoltajat voivat tarvittaessa kirjoittaa lomaketta vastaavat tiedot itse paperille, jos lomaketta ei ole mahdollista tulostaa. Lisätietoa lomakkeesta ja sen täyttämisestä saa myös ajanvarauksen yhteydessä.

Lisätietoa 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Koronarokotteita ei anneta alle 5-vuotiaille lapsille.