Ajankohtaista

Tilapalvelut kartoittaa kaupungin kiinteistöjen kuntoa 2018-2019

Ilmakuva Rauman keskusta-alueelta.

Rauman kaupungin tilapalvelut käynnisti alkuvuodesta 2018 kaupungin kiinteistöjen kunnon selvittämisen PTS:n eli pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelman muodossa. PTS:n muodostamisessa kerätään yhteen nykytieto kiinteistöjen kunnosta, tehdyistä ja tulossa olevista korjauksista ja täsmennetään sitä kuntokartoituksilla ja muilla selvityksillä.

Tavoitteena on saada parempi kuva kaupungin kiinteistökannan kunnosta, korjaustarpeista ja mahdollisten korjausten aikataulutarpeista sekä kustannuksista. Tänä vuonna kartoitetaan kaikki Rauman koulut, päiväkodit sekä oppilaitokset. Vuonna 2019 kartoitusta jatketaan sosiaali- ja terveyspalveluiden, sekä kulttuuri- ja liikuntarakennusten osalta.

– Kaupungin kiinteistöjen kunnosta on paljon tietoa, mutta se on hajallaan eri järjestelmissä ja eri ihmisillä. Koska kiinteistökanta on suuri, tulee kaikkien kiinteistöjen kunnon kartoittamisessa ja tietojen yhteen keräämisessä kestämään muutamia vuosia, kertoo kiinteistöjen isännöitsijä Lauri Sillanpää.

Kiinteistöjen koko, tiedossa olevat korjaustarpeet ja tieto nykykunnosta vaikuttavat kaikki kartoitustavan valintaan ja siihen, missä järjestyksessä kartoituksia tehdään.

– PTS:n avulla saadaan perusteellinen tieto kiinteistöjen korjaustarpeista, jotta jatkossa voidaan paremmin suunnitella mitä tehdään ja milloin sekä allokoida resurssit oikein. Oikea-aikainen korjaaminen on tutkitusti kustannustehokkaampaa. Näin säästetään niin kustannuksissa kuin päästään parempaan lopputulokseen kokonaisuuden kannalta, Sillanpää jatkaa.

Rauman Tarina: Rauma haluaa olla terveellinen, turvallinen ja palveleva.
Yksi kärkitavoitteistamme on suunnitella, rakentaa, huoltaa ja korjata kiinteistömme terveellisiksi ja turvallisiksi!