Ajankohtaista

Tomi Suvannon muotokuva paljastettiin 20.5.

Tomi Suvanto

Rauman kaupungin apulaiskaupunginjohtajana toimineen Tomi Suvannon muotokuva paljastettiin perjantaina 20.5. kaupungintalon valtuustosalissa pidetyssä tilaisuudessa. Öljymaalauksen on toteuttanut taiteilija Pasi Tammi.

Suvanto toimi apulaiskaupunginjohtajana vuosina 2002−2017. Virka lakkautettiin organisaatiomuutoksen yhteydessä vuonna 2017, mistä lähtien Suvanto on työskennellyt teknisen toimialan johtajana.

Pasi Tammi tunnetaan realistisista ihmishahmoistaan ja luonnonläheisestä värimaailmastaan. Hän on opiskellut muun muassa Carnegie Mellon -yliopistossa Yhdysvalloissa sekä Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Tammen taiteen tunnusomaisin piirre on ihmisenä olemisen kuvaaminen vakuuttavasti.

Merkittävä panos kaupungin kehittämisessä

Muotokuvan paljastustilaisuudessa tervetulopuheen piti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi, juhlapuheen ja kiitospuheen kaupunginjohtaja Esko Poikela ja kiitospuheet Tomi Suvanto ja Pasi Tammi.

– Tomi Suvannolla on poikkeuksellisen pitkä ja monipuolinen ura Rauman kaupungilla kuntapäättäjästä apulaiskaupunginjohtajaksi. Hänen aikanaan erityisesti teknisen toimialan vastuissa, kuten kaavoituksessa, teollisessa kasvussa ja kaupungin omissa rakennushankkeissa, on eletty poikkeuksellista kasvun aikaa verraten koko lähihistoriaan, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi sanoi.

– Tällä hetkellä Rauman katukuvassa teollisen kehityksen ja julkisten investointien voimakas kasvunvaihe on selvästi nähtävissä lukuisten hankkeiden valmistuessa. Suvannon laaja-alaisen työn takana on kattava kokemus ja näkemys julkishallinnon eri tehtävien rooleista ja niiden saumattoman yhteensopivuuden välttämättömyydestä. Ihmisenä Suvanto on helposti lähestyttävä ja laajat verkostot omaava viranhaltija, joka tunnistaa toimivat käytännöt sekä suhtautuu pikkupojan leikkisästi ympäröivän maailman lukuisiin mahdollisuuksiin, Leppikorpi jatkoi.

Esko Poikela nosti kiitospuheessaan esiin Suvannon pitkän uran Rauman kaupungin palveluksessa. Hän totesi Rauman kasvaneen Suvannon työvuosien aikana monipuolisen elinkeinoelämän, koulutuksen ja opiskelun sekä tyytyväisten asukkaiden kaupungiksi ja korosti Suvannon merkitystä kaupungin kehittäjänä.

Tomi Suvanto osallistui tilaisuuteen puolisonsa Satu Ruokosen kanssa. Paikalla olivat myös Suvannon lapset Heidi, Joonas ja Ida. Kutsuvieraina olivat kaupunginhallitus, kaupunginvaltuuston puheenjohtajat sekä kaupungin johtoryhmä. Airuina toimivat Johanna Suokanto ja Tuomas Seikkula. Tilaisuuden musiikista vastasi Rauman musiikkiopiston yhtye.

Tomi Suvannon muotokuva
Tomi Suvannon muotokuva, Pasi Tammen maalaus