Ajankohtaista

Tonttujen toteuttama Lasten joulumaa ihastuttaa kulttuuritalo Posellissa 7.–19.12.

Riksin pienoisrautatiemaailma Lasten joulumaassa.

Kulttuuritalo Posellin tontut Manteli, Nippu, Riksi ja Vikuri ovat luoneet joulumaan kaikkien lasten iloksi. Manteli ja Nippu ovat koristelleet talonsa kauniin jouluiseksi, ja he kutsuvat lapset läheltä ja kaukaa katsomaan, mitä Posellin tonttujen jouluun kuuluu. Lasten joulumaa on avoinna 7.–19.12. maanantaista perjantaihin klo 10–18 ja lauantaista sunnuntaihin klo 10–15. Tonttujen yönä perjantaina 10.12. joulumaa on avoinna klo 10–20.

– Junia ja rautateitä rakastava Riksi-tonttu on rakentanut joulumaahan pienoisrautatiemaailman. Radan varrelta voi löytää paljon tuttua nähtävää sekä tietenkin kaikkea jouluista, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Joulumaan tunnelmasta vastaava Nippu-tonttu toivoo, että lapset osallistuisivat hänen kanssaan koristeluun. Askartelupisteellä pääsee jokaisena joulumaan aukiolopäivänä askartelemaan joulukoristeita ja -kortteja. Perjantaisin ja lauantaisin joulumaassa voi osallistua myös nypläystyöpajoihin, joissa voi tehdä avaimenperän itselle tai joululahjaksi.

Vikuri-tonttu on kutsunut joulumaahan laulavia ja tanssivia ystäviään sekä koonnut mielekästä ohjelmaa. Ohjelmaan kuuluvat muun muassa Musiikkiryhmä Kakrujen Iloinen joululauluhetki -konsertit, tanssituokiot Turun Seudun Tanssioppilaitoksen Rauman toimipisteen opettajien johdolla, Rauman musiikkiopiston Lucia-kuoron esiintymiset sekä Rauman Poikakuoron jouluinen konsertti.

Joulumaassa huomioidaan koronaturvallisuus

Koronatilanteesta ja kokoontumisrajoituksesta johtuen Lasten joulumaan konsertteihin ja esityksiin yleisöksi saapuvilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta edellytetään koronapassia. Yleisömäärää on rajoitettu, ja paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Koronapassien tarkastus alkaa 30 minuuttia ennen konsertin tai esityksen alkua.

– Joulumaahan voi konsertti- ja esitysaikojen ulkopuolella saapua vieraaksi ilman koronapassia. Kävijöiden kokonaismäärää on kuitenkin rajoitettu. Sisäänpääsyä voi mahdollisissa ruuhkatilanteissa joutua odottamaan, Stenfors sanoo.

Ryhmien on varattava vierailuaika ennakkoon. Lisätietoja löytyy Lasten joulumaan nettisivuilta osoitteesta www.pitsikaupunginjoulu.fi/joulumaa.