Ajankohtaista

Tossut ja tassut liikkeelle -hankkeella halutaan edistää raumalaisten ikäihmisten ulkoilua

koira juoksee pallon kanssa kesällä

Rauman kaupunki on mukana Ikäinstituutin Tossut ja tassut liikkeelle -hankkeessa vuosina 2022–2024. Hankkeen tarkoituksena on kehittää uusia vapaaehtoistoiminnan muotoja ikääntyvien ulkoilun edistämiseksi.

– Toimintamuotoinamme ovat koiraulkoilukaveruus sekä vapaaehtoisrinkitoiminta. Kohderyhmänä ovat iäkkäät, joilla on haasteita päästä itse ulkoilemaan tai jotka kokevat yksinäisyyttä, Rauman kaupungin Palvelutorin palveluvastaava Tanja Hakulinen kertoo.

Hanke rakentuu järjestöjen ja kuntien yhteistyölle. Lisäksi kumppanuuksia haetaan yrityksistä, joiden avulla voidaan tavoittaa uusia ihmisiä mukaan vapaaehtoistoimintaan. Rauman kaupungista mukana suunnittelussa ovat ikääntyneiden palvelut ja liikuntapalvelut.

Myöhemmin tänä keväänä alkavassa koiraulkoilukaveritoiminnassa vapaaehtoinen koiranomistaja hakee koiralenkille mukaan naapurustossaan asuvan iäkkään. Syksyllä hanke laajenee vapaaehtoisrinkitoimintaan, jossa vastuu ulkoilussa auttamisesta jakautuu useamman vapaaehtoisen varaan.

Suunnitellaan yhdessä koiraharrastajien kanssa

Hankkeen koirakaveritoimintaa suunnitellaan ideointitilaisuudessa maanantaina 4.4. klo 18 Teams-sovelluksen välityksellä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet, eikä osallistuminen velvoita mihinkään.

– Haluamme kuulla raumalaisten koiranomistajien ja koiraharrastusyhdistysten näkemyksiä, mitä toiminnan toteutuksessa pitäisi ottaa huomioon ja miten voimme kouluttaa vapaaehtoisia tehtäviinsä, Hakulinen toteaa.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua 3.4. mennessä Tanja Hakulisen kautta, puh. 044 403 6332, tanja.hakulinen@rauma.fi.