Ajankohtaista

Työllisyys nousi Raumalla syksyllä

Teollisuus, metalli

Työllisyys nousi Raumalla syyskuussa elokuisesta, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön tiistaina 20.10. julkistettu työllisyyskatsaus. Syyskuussa Raumalla työttömyysprosentti oli 9,9 %, kun elokuussa vastaava luku oli 10,4 %. Viime vuoden syyskuussa Rauman työvoimasta oli työttömänä 7,5 %.

– Luvut kertovat yrittäjien ja yritysten toimeliaisuudesta ja luottamuksesta huomiseen vaikeinakin aikoina. Viime vuoden vastaavan ajankohdan lukuihin on kuitenkin vielä matkaa, mutta suunta on positiivinen, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen toteaa.

Rauman työllisyysluvuissa näkyvät nykyisen työllisyystilanteen lisäksi tulevat hankkeet.

– Laivanrakennusteollisuuden myönteinen tilauskanta, Metsä-Fibren sahalaitoksen rakentaminen sekä suunnitteilla olevat infrastruktuuri-investoinnit luovat osaltaan uskoa työllisyyden myönteiseen kehitykseen myös jatkossa. Teollisuuden ja rakentamisen positiivinen tilanne heijastuu pitkällä tähtäimellä myös kaupan ja palveluiden kysyntään, yritysasiantuntija Heikki M. Nurmi kertoo.

Avoimia työpaikkoja Raumalla oli syyskuussa 309, kun viime vuoden syykuussa luku oli 315.

Koko Satakunnassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli syyskuussa 2020 11,4 %. Kaiken kaikkiaan työttömiä oli Satakunnassa 11 160 ja Raumalla 1 811. Koko maassa työttömyysaste oli 12 %.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Satakunnan työllisyyskatsauksesta.