Työttömien määrä laski helmikuussa Satakunnassa

Rauma, ilmakuva

Työ- ja elinkeinoministeriön helmikuun 2020 työllisyyskatsauksen mukaan Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa 9810 työtöntä työnhakijaa. Luku on 180 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kevätkaudella työttömyys yleensä laskee. Työttömien määrä väheni tammikuusta noin 320 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli helmikuussa 9,9 %.

Raumalla oli viime kuussa yhteensä 1582 työtöntä työnhakijaa, ja työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,6 %. Avoimia työpaikkoja oli Raumalla helmikuussa 711.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä on Satakunnassa noussut vuoden takaiseen verrattuna tasaisesti kaikissa seutukunnissa – Rauman seudulla 1,5 %, Porin seudulla 2,0 % ja Pohjois-Satakunnassa 2,3 %. Kaikissa alueen seutukunnissa työttömien määrä aleni helmikuun aikana.

Satakunnassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli helmikuussa 9,9 %, mikä on 0,2 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Koko maassa työttömyysaste oli 9,5 %.

Työllisyyskatsaus, Satakunta, helmikuu 2020

Työllisyyskatsaus, koko maa, helmikuu 2020