Työttömien määrä Satakunnassa alimmillaan vuosikymmeniin

Kuvituskuva, teollisuus

Työ- ja elinkeinoministeriön toukokuisen työllisyyskatsauksen mukaan työttömien kokonaismäärä Satakunnassa on laskenut viime vuotisesta. Työttömien työnhakijoiden määrä oli toukokuun lopussa 8500, joka on 3,6 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2018. Työttömien työnhakijoiden määrä työvoimasta oli koko Satakunnassa 8,6 % ja Raumalla 7 %.

Raumalla työttömien määrä oli 1289, kun viime vuonna vastaava luku oli 2182. Laskua tapahtui 893 henkeä vuoden takaiseen.

Satakunnan työttömien määrä alitti nyt vuoden 2008 tilaston. Viimeksi vähemmän työttömiä työnhakijoita on ollut 29 vuotta sitten.

Työttömyyden aleneminen on kuitenkin hidastumassa. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä oli Satakunnassa noussut jo vuoden takaisesta ja myös miehiä oli työttömänä hieman enemmän kuin vuosi sitten.

Avoimia työpaikkoja oli Työ- ja elinkeinotoimistossa toukokuussa noin 3 500, joista 1 650 paikkaa oli toukokuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja. Uusia työpaikkoja ilmoitettiin reilut 500 vähemmän mitä viime vuonna.

Tarkemmat tiedot kunnittain Työ- ja elinkeinoministeriön katsauksessa.