Ajankohtaista

Työttömyys aleni Rauman seudulla heinäkuussa koko maata suhteellisesti enemmän

Ilmakuva Rauman keskusta-alueelta.

Tuoreimman työllisyyskatsauksen mukaan Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa yhteensä 10 430 työtöntä työnhakijaa. Lukema on 2130 henkeä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kesäkuusta työttömien määrä nousi 660 hengellä johtuen normaalista kausivaihtelusta.

Satakunnan seutukunnista eniten työttömyys aleni vuoden takaisesta Porin seudulla (­18,0 %). Myös Rauman seudulla työttömyys aleni koko maata suhteellisesti enemmän (­15,9 %). Viime vuoden heinäkuussa työttömien työnhakijoiden määrä Raumalla oli 3193, kun taas vuonna 2018 lukema oli 2685. Työttömien työnhakijoiden määrä on vähentynyt Satakunnassa kaikissa ikäryhmissä vuoden takaiseen verrattuna.

Koko maassa oli heinäkuun lopussa 284 100 työtöntä työnhakijaa, mikä on 45 000 (­13,7 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työllisyyskatsaus on ELY-keskuksen kuukausittain työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston pohjalta laatima katsaus alueen työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja työvoimapoliittisten palveluiden viimeaikaisesta kehityksestä.