Ajankohtaista

Työttömyys laski Rauman seudulla helmikuussa 2018

Ilmakuva Rauman kaupungista.

ELY-keskuksen kuukausittaisen työllisyyskatsauksen perusteella Satakunnan työ­ ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa 10 570 työtöntä työnhakijaa, mikä on 3100 henkeä (­22,7 prosenttia) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski Satakunnassa suhteellisesti eniten kaikista ELY­keskusalueista.

Helmikuussa Satakunnassa oli yhteensä reilut 5600 avointa työpaikkaa, joista 2550 oli helmikuun aikana avautuneita uusia työpaikkoja. Työpaikkoja avautui helmikuussa enemmän kuin vuosi sitten.

Satakunnan seutukunnista Rauman seudulla työttömyys aleni selvästi enemmän (-22,0 prosenttia) kuin koko maassa keskimäärin. Työttömien työnhakijoiden määrä oli 2667 eli 752 henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli helmikuun lopussa yhteensä 276 200 työtöntä työnhakijaa. Se on 56 000 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuusta 9 600:lla. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,5 prosenttia, joka on 2,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

Työllisyyskatsaus on ELY-keskuksen kuukausittain työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston pohjalta laatima katsaus alueen työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja työvoimapoliittisten palveluiden viimeaikaisesta kehityksestä.