Ajankohtaista

Unescon kesäkoulu vierailee Rauman maailmanperintökohteissa 27.–29.8.

Vanhaa Raumaa Isoraastuvankadulla kesällä.

Turun yliopisto ja Unesco järjestävät yhdessä kansainvälisen kesäkoulun, jossa osallistujat kiertävät Suomen maailmanperintökohteita kahden viikon ajan ja ideoivat ryhmissä ICT-ratkaisuja maailmanperintökohteiden käyttöön. Kesäkoululaiset ovat Raumalla 27.–29.8. ja tutustuvat sekä Vanhaan Raumaan että Sammallahdenmäkeen.

Tavoitteena on, että kesäkoulun osallistujat luovat yhdessä käyttäjien kanssa ICT-ratkaisuja, kuten palveluja tai pelejä, joista on apua maailmanperintökohteiden kestävän turismin kehittämiseen.

– Konsepti perustuu vuorovaikutusmuotoiluun, jossa asiantuntijat rakentavat digitaalisia ratkaisuja tiiviissä yhteistyössä niitä käyttävien tahojen kanssa. Kahden viikon aikana osallistujat kuulevat luentoja bussimatkojen aikana, vierailevat maailmanperintökohteissa ja ratkaisevat ryhmissä tosielämän haasteita, kesäkoulun järjestelyistä vastaava Carolina Islas Sedano Turun yliopistosta sanoo.

Kesäkoulun yhteydessä järjestetään avoin luentotilaisuus maanantaina 27.8. klo 9.30–12.00 kulttuuritalo Posellissa (Nortamonkatu 12, Rauma). Ohjelmassa on kolme luentoa. Professori Lorenzo Cantoni Sveitsin USI-yliopistosta luennoi ICT:n hyödyntämisestä kestävässä kulttuurimatkailussa. Professori Heike Winschiers-Theophilus Namibian tiede- ja teknologiayliopistosta luennoi aineettoman kulttuuriperinnön digitalisaatiosta ja uusien todellisuuksien luomisesta. Professori Teijo Lehtonen kertoo lisätyn todellisuuden sovelluksista kulttuuriperinnön esittelyssä. Luentotilaisuus on englanninkielinen ja kaikille avoin. Tilaisuuden järjestää Unescon kesäkoulu yhdessä Rauman kaupungin kanssa.

Kesäkoulun toteuttavat Turun yliopiston tulevaisuuden teknologioiden laitos ja USI-yliopistossa Sveitsissä toimiva Unescon ohjelma, joka keskittyy maailmanperintökohteiden kestävän turismin kehittämiseen tietotekniikan avulla. Unesco järjestää maailmanperintökohteisiin ja ICT-ratkaisuihin keskittyvän kesäkoulun nyt viidettä kertaa.