Uuden asukkaan ilta on tiedon ja tutustumisten kohtauspaikka

Keskiviikkona 27.3. klo 17-19.30 palvelupiste Pyyrmanissa järjestettävän Uuden asukkaan illan tarkoituksena on kertoa Raumasta ja tehdä tutuksi kaupungin tarjoamia palveluja. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Raumalle hiljattain muuttaneet, jotka kaipaavat lisätietoa Raumasta ja kaupungin palveluista.

Uuden asukkaan ilta järjestettiin ensimmäisen kerran valtuustosalissa 20.9.2018. Erityisesti esillä olivat koulutus ja varhaiskasvatus, kaavoitus, terveyspalvelut, harrastusmahdollisuudet sekä palvelupiste Pyyrman.

Raumalla reilut neljä vuotta asunut Kairi Rintanen piti iltaa onnistuneena ja hyödyllisenä hiljattain Raumalle muuttaneille. Rintanen muutti Raumalle väkiluvultaan noin kymmenen kertaa suuremmasta Tallinnasta. Alussa tekemisen puute iski kasvoille.

– Oli tylsää, kunnes löysin kirjaston ja kansalaisopiston. Tällä hetkellä opiskelen suomenkieltä ja käyn ruoka- ja joogakursseilla, Rintanen luetteli.

Rintasen mukaan Rauma on viihtyisä paikka, jossa on upea luonto ja paljon maksutonta tekemistä lapsille. Lisäksi Rintanen hämmästelee kaupunkilaisten ulkoilutottumuksia.

– Alussa yllätyin, miten liikunnallisia asukkaita täältä löytyy. Kaikki pyöräilevät joka paikkaan, myös iäkkäämmät ihmiset. Paikallisliikennettä tulisi silti mielestäni kehittää ja musiikkitapahtumia voisi olla enemmän, Rintanen pohti.

Tietoa kaupungista, puuhapiste lapsille sekä opastettu kiertoajelu

27.3. järjestettävä tilaisuus alkaa palvelupiste Pyyrmanissa, jossa osallistujat toivottaa tervetulleeksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi. Lyhyen yleisesittelyn jälkeen osallistujat voivat omatoimisesti tutustua kaupungin palveluihin eri infopisteissä.

Kahvitarjoilun lisäksi lapsille on järjestetty oma puuhapiste. Ilta päättyy opastettuun Rauman oppaiden suunnittelemaan kiertoajeluun klo 18.15.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/DC81D0CF48ECC122.par tai palvelupiste Pyyrmanissa, Valtakatu 2 A, puh. 02 834 5000.