Ajankohtaista

Uudet koronalinjaukset vaikuttavat Rauman kaupungin liikunta- ja opistopalvelujen toimintaan

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä antoi 7.1. koronasuosituksia, jotka vaikuttavat harrastustoimintaan. Myös maskisuositus laajeni. Uudet linjaukset ovat voimassa 31.1. asti, ja ne vaikuttavat Rauman kaupungin liikuntapalvelujen, musiikkiopiston ja kansalaisopiston ryhmien toimintaan.

Rauman uimahalli on avoinna normaalisti, mutta vesijumpat ja uimakoulut ovat tauolla ainakin tammikuun loppuun asti.

Kaupungin kuntosalit ovat yksittäisten käyttäjien käytettävissä.

Talviharjoitteluhallissa saa harjoitella vain varatuilla vuoroilla. Omatoiminen harrastaminen ilman vuoron varaamista ei ole sallittua. Ulkopaikkakuntalaisille ei toistaiseksi myönnetä talviharjoitteluhallin käyttövuoroja.

Ulkoliikuntapaikat ovat normaalisti käytössä, mutta Lähdepellon liikuntakeskuksen saunatilat pidetään suljettuina.

Liikuntapalveluiden pienryhmät aloittavat 18.1. alkaen

Liikuntapalvelujen järjestämät ja mahdollistamat alle 10 hengen liikuntaryhmät aloittavat toimintansa 18.1. alkavalla viikolla. Kyseiset liikuntaryhmät ovat peli- ja pyörätuolikerho, Nepsy-ryhmä, mielenterveysryhmä, neurologiset ryhmät ja Kunnon Kävely. Hyte- ja Lipake-ryhmien sekä tasapainoryhmien toiminnasta ilmoitetaan suoraan osallistujille. Lisätietoa kyseisten liikuntaryhmien toiminnasta löytyy Rauman liikuntapalvelujen nettisivuilta ohjatun liikunnan osiosta, osoitteesta www.rauma.fi/liikunta.

Sisäliikuntapaikoissa noudatettava ohjeistuksia

Alle 20-vuotiaat voivat harjoitella kaupungin sisäliikuntatiloissa varatuilla vuoroilla, mutta harjoittelussa tulee huolehtia turvaväleistä, välttää lähikontakteja ja noudattaa koronaohjeita. Lähikontakteja on vältettävä kaikessa harjoittelussa. Harjoituksia voi järjestää myös ulkona. Huoltajien tulee käyttää kasvomaskia ja välttää kontakteja hakiessaan lasta harrastuspaikalta.

Sisäliikuntatiloissa toteutettavat alle 20-vuotiaiden kilpailut, ottelut ja sarjatoiminta pidetään edelleen keskeytettyinä. Myöskään Satakunnan maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Aikuisten harrastustoimintaa suositellaan toteutettavan etäyhteyksin. Mikäli maskien käytöstä, turvaväleistä ja hygieniaohjeista pystytään huolehtimaan, ryhmäharrastustoimintaa voi toteuttaa myös sisätiloissa korkeintaan 10 hengen ryhmissä. Varotoimia tulee noudattaa harrastamisen, pukeutumisen ja tiloihin siirtymisen aikana. Kontaktilajeja ei suositella.

Kansalaisopiston kevätkausi käynnistyy etäopetuksessa

Rauman kansalaisopiston kevätkausi käynnistyy 18.1. etäopetuksessa. Kansalaisopisto tiedottaa toiminnan aloituksen siirtymisestä erikseen niiden kurssien opiskelijoita, jotka eivät siirry etäopetukseen. Opettajat ovat yhteydessä omiin opiskelijoihinsa etäkurssien osalta. Kurssien alkamisajankohdat voi tarkistaa kansalaisopiston nettisivuilta, osoitteesta www.rauma.fi/kansalaisopisto.

Taiteen perusopetuksen ja lasten ja nuorten alle 20-vuotiaiden ryhmät sekä yksilöopetus toimivat lähiopetuksessa.

Musiikkiopisto jatkaa lähiopetuksessa

Musiikkiopisto jatkaa toimintaansa lähiopetuksessa lukuun ottamatta niitä kuoroja ja puhallinsoitinryhmiä, joissa on yli 15-vuotiaita.

Yläasteikäiset ja sitä vanhemmat opiskelijat käyttävät molempien opistojen lähiopetuksessa kasvomaskeja.