Ajankohtaista

Uusi toimintamalli käyttöön suun terveydenhuollossa – Suu kerralla kuntoon

Suun terveydenhuollossa alkaa 9.1.2017 normaalin vastaanottotoiminnan ohessa uudenlainen HALSSI-toimintamalli, jossa kohtuullisen vähän hoitoa tarvitsevan aikuisen potilaan hammashoito pyritään tekemään yhdellä käynnillä alusta loppuun. Samalla käyntikerralla hammaslääkäri voi tarkastaa ja paikata hampaat sekä suuhygienisti poistaa hammaskiveä ja kerrata kotihoitoa.

HALSSI-käytössä on kahdeksan hoitohuonetta. Potilaan ei tarvitse siirtyä huoneesta toiseen tai odottaa hoitoaan, vaan hoitohenkilökunta siirtyy huoneesta toiseen kunkin potilaan hoitotarpeen mukaan.

Potilaalle annetaan tarkan vastaanottoajan sijasta tunnin aikaikkuna, jonka aikana hänet kutsutaan tekstiviestillä hammashoitolaan. Tarkka vastaanottoaika lähetetään potilaalle tekstiviestillä 30 minuuttia ennen vastaanottoajan alkua.

Potilaalle tehtävän tutkimuksen perusteella sovitaan, mitä käynnin aikana tehdään ja arvioidaan hoitokäynnin vaatima aika.

Palvelu sopii aikuisille, joilla on mahdollisuus tulla vastaanotolle joustavasti ilmoitetun tunnin aikana ja vastaanottaa tieto vastaanottoajasta matkapuhelimeen tekstiviestinä ja jotka voivat tarvittaessa olla hoidettavina normaalia vastaanottokäyntiä pidemmän ajan.

Palvelu ei sovi henkilöille, jotka eivät pysty siirtymään joustavasti vastaanotolle ilmoitetun tunnin aikana, joilla ei ole käytössä matkapuhelinta, jotka haluavat juuri tietylle hammaslääkärille tai suuhygienistille tai jotka ovat erikoishammashoidon asiakkaita esimerkiksi oikomishoidon tai suukirurgian takia.

Hoito on samanhintaista kuin muillakin vastaanottokäynneillä. Käyntimaksun lisäksi peritään maksu käynnin aikana tehdyistä toimenpiteistä.