Ajankohtaista

Uusi verkkokirjasto koekäytössä – tutustu Satakirjastot.finna.fi-sivustoon

Verkkokirjaston etusivu

Satakirjastot ottavat 10. joulukuuta käyttöön uuden verkkokirjaston, joka on aiempaa selkeämpi ja toimii paremmin myös mobiililaitteissa.

Uuteen verkkokirjastoon voi tutustua jo nyt osoitteessa satakirjastot.finna.fi. Tässä vaiheessa palvelussa toimivat jo aineistohaut, varaaminen sekä lainojen uusinta. Kirjautuminen tapahtuu entiseen tapaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Maksujen maksaminen ja omien tietojen päivittäminen tulevat käyttöön vasta 10.12.

Nykyiseen verkkokirjaston tallennetut listat eli hyllyt eivät siirry Finnaan, joten ne kannattaa joko tulostaa tai lähettää itselleen sähköpostitse ennen 10.12.

Satakirjastojen uudessa verkkokirjastossa voi omiin asiakastietoihinsa liittää myös perheenjäsenten tietoja ja näin uusia koko perheen lainat yhdellä kirjautumisella. Muita hyödyllisiä ominaisuuksia ovat uutuusvahti sekä tallennetut teoslistat, jotka voi jakaa myös muiden nähtäväksi.

Uusi verkkokirjasto on osa Finna.fi-verkkopalvelua, jossa on mukana jo yli 300 kirjastoa ja museota. Finnassa ovat esimerkiksi kaikki Suomen yliopisto- ja ammattikorkeakoulukirjastot.