Ajankohtaista

Valotaideviikko kirkastaa Raumaa tammikuussa

Lumen-valotaideviikon tunnus

Raumalla vietetään Lumen-valotaideviikkoa 22.–30.1.2021. Viikon aikana Vanhan Rauman läpi Kanalin rantaan kulkevalla reitillä valaistaan kohteita erilaisin valotekniikoin. Syntyviä valotaideteoksia voi käydä ihastelemassa iltaisin vapaasti.

Valotaideviikon järjestää Rauman Energia 120-vuotisjuhlansa kunniaksi, yhteistyössä Osuuskauppa Keulan kanssa. Mukana ovat myös Rauman kaupunki, Rauman seurakunta, Viestintäosakeyhtiö Bonde ja Rakastunut Raumaan –yhteisö.

– Haluamme aina toimia Rauman hyväksi. Juhlavuotemme kunniaksi olemme pohtineet erilaisia tapahtumia, mutta vallitsevat olosuhteet ovat vaikeuttaneet suunnitelmien toteuttamista. Onneksi nyt löytyi tapa, jolla voimme ilahduttaa ihmisiä ja samalla tehdä Rauman talvesta kiinnostavamman, Rauman Energian toimitusjohtaja Marko Haapala kertoo.

Raumalaisia kannustetaan osallistumaan valotaideviikkoon paitsi tutustumalla teoksiin myös luomalla omia valotaideteoksiaan. Reitin teosten teknisestä toteutuksesta vastaa tapahtumatekniikkayritys Mixa.fi ja kaikki kohteet ovat eri taiteilijoiden suunnittelemia.

Lisätietoja teoksista ja viikon tapahtumista löytyy osoitteesta lumenrauma.fi sekä Rauman Energian sosiaalisen median kanavista ja aihetunnisteella #lumenrauma.