Ajankohtaista

Valtakunnallista harrastusviikkoa vietetään 3.–9.9.

Lapset steniuksen retkellä.

Rauman kouluista harrastusviikkoon ovat ilmoittautuneet mukaan Uotilan koulu, Malmin ja Naulan koulu, Rauman koululaisten iltapäiväkerhot sekä Rauman freinetkoulu. Harrastusviikko osuu syyskuun ensimmäiselle viikolle.

Suomen Olympiakomitean järjestämän teemaviikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Harrastusviikolla koulut avaavat ovensa eri harrastusjärjestöille. Koulut voivat myös itse suunnitella viikolle omaa ohjelmaa hyödyntämällä suunnittelussa ja toteutuksessa oppilaiden osaamista ja osallisuutta.

Liikkispassi liikuttaa Rauman iltapäiväkerholaisia

Valtakunnallinen harrastusviikko käynnistää Rauman kaupungin iltapäivätoimintapaikoissa koko lukuvuoden kestävän Liikkispassi-idean. Tarkoituksena on tarjota lapsille mahdollisuus tutustua erilaisiin liikuntalajeihin ja harrastuksiin.

– Liikuntalajeja kokeillaan iltapäiväkerho-ohjaajien joko itse ohjaamina tai seurojen järjestäminä ohjaustuokioina. Lukuvuoden aikana kerhot valitsevat kahdestatoista passin lajista kymmenen, joihin osallistuvat lukuvuoden aikana, iltapäivätoiminnan koordinaattori Jutta Liiten selventää.

Liikkispassin yhteistyöhön ovat lähteneet mukaan FC Rauma, Pallo-Iirot, Rauman Juniorilukko ry, Rauma Hapkido, Rauman keilahalli ja Rauma Golf. Lisäksi lapset pääsevät kokeilemaan muun muassa frisbeegolfia, skatepuistoa-/hallia, parkouria ja tekemään retkiä lähimetsiin. Partio-toiminta tulee myös tutuksi.